Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    blaster 1 problem

    I just installed a new waterbox made from stainless steel. The ski has been standing now for 5 weeks. It starts fine and runs on the trailer. First run in the water it is fine. I had to help a friend on a seadoo rxp + 2persons on the ski back to shore. i towed it back not too much throttle. Took a while. Tryed to start again and it struggled. When it starts in the water it does not have power. struggles to run. Changed plugs still no luck. Runs bad and dies. Back home on the trailer and water runs fine revs up nice and everything ok. Can it be the waterbox?Compression is good on both cylinders.


  2. #2
    Mpeavler's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Anderson, Indiana
    Posts
    5,155
    +1
    170
    carb clean? ....does it spit out the top of the carb like bad reeds?

  3. #3
    Quote Originally Posted by Edwin View Post
    I just installed a new waterbox made from stainless steel. The ski has been standing now for 5 weeks. It starts fine and runs on the trailer. First run in the water it is fine. I had to help a friend on a seadoo rxp + 2persons on the ski back to shore. i towed it back not too much throttle. Took a while. Tryed to start again and it struggled. When it starts in the water it does not have power. struggles to run. Changed plugs still no luck. Runs bad and dies. Back home on the trailer and water runs fine revs up nice and everything ok. Can it be the waterbox?Compression is good on both cylinders.
    It's poosible be the waterbox. I heard of cases of baffles breaking loose and blocking the exhaust path. Then choke out the motor.

    Carbs too, like peavler said.

  4. #4
    will check carbs tonight. I installed new vforce 2 reeds about 8 months ago

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. blaster 2 problem...
    By robdabank in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 08-11-2011, 09:21 PM
  2. Blaster running problem
    By Sleepin in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 2
    Last Post: 10-10-2008, 03:45 PM
  3. major blaster 1 problem please help
    By buzz in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 2
    Last Post: 03-06-2008, 09:02 PM
  4. major blaster 1 problem please help
    By buzz in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 03-05-2008, 02:22 PM
  5. 96 BLaster II Idle problems
    By RxP Jumpin in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 04-22-2007, 01:39 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •