Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    03 1300r running rough

    Hi all I am new here just getting back into the sport! I have an 03 gp1300r it will start and idle fine for a few seconds then it starts to surge the rpms will jump to about 3k then it will stumble and almost stall and it continues cycling like this. sometime it will throttle up and seem to somewhat straighten up past mid throttle but other times it will pop and backfire. This is my first time around with an efi machine??

    Compression is #1 - 110 #2 - 111 #3 - 110 76 hrs on ski

    I have changed the plugs and they very quickly look very black not wet but lots of carbon engine is pretty much stock except for the Riva d plate and chip. I started to drain the fuel tank last night and can see a small amount of water in the bottom of the tank I am going to finish cleaning the tank tonight and put fresh gas in it. the amount of water is very small so not sure it is causing my issues but needs dealt with anyway. I will also check fuel pressure while I have the line unhooked I have ordered a service manual but it hasnt arrived yet can anyone tell me what the fuel pressure should be?

    Anyone ever experience anyting like this? Any help would be greatly appreciated.


  2. #2
    Happily Self-Employed WFO's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    12,800
    +1
    449
    they run crappy on the trailer (didnt I just post this somewhere else?)

    how does it run in the water?

  3. #3
    I searched once earlier and read a post about them running rough on the trailer but then didnt find that post again later when I was searching. I was afraid to take it to the water with the way it ran on the trailer so guess when I finish the tank I will go throw it in and see what happens. thanks for the info.

  4. #4

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    PR
    Posts
    91
    Quote Originally Posted by WFO View Post
    they run crappy on the trailer (didnt I just post this somewhere else?)

    yea u did on my thread

    i know how u feel, mine runs like crap on the trailer, but in the water runs like new it gets me nervous but ive taken it out a few times and does fine. just check it in the water and be careful, dont want the throttle to get stuck wide open

  5. #5
    Happily Self-Employed WFO's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    12,800
    +1
    449
    Quote Originally Posted by GPRinPR View Post
    yea u did on my thread

    i know how u feel, mine runs like crap on the trailer, but in the water runs like new it gets me nervous but ive taken it out a few times and does fine. just check it in the water and be careful, dont want the throttle to get stuck wide open


    Quote Originally Posted by lifstoshort View Post
    I searched once earlier and read a post about them running rough on the trailer but then didnt find that post again later when I was searching. I was afraid to take it to the water with the way it ran on the trailer so guess when I finish the tank I will go throw it in and see what happens. thanks for the info.
    leave it on the trailer and just back the trailer in the water, then fire it up and see if it will accelerate correctly

  6. #6
    Well that was it as soon as I backed it into the water and fired it up it ran like new. went out riding for a couple of hours and it never missed a beat. Thanks for the help and now its time to start the mods so expect more questions lol!

  7. #7
    Mike xsockguyx's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    NJ
    Posts
    1,744
    +1
    2
    Quote Originally Posted by lifstoshort View Post
    Well that was it as soon as I backed it into the water and fired it up it ran like new. went out riding for a couple of hours and it never missed a beat. Thanks for the help and now its time to start the mods so expect more questions lol!
    Just do a search of the forums and you'll find most of your answers for every single mod. Good Luck with the ski

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 03 Polaris gennises running rough won't idle
    By myke in forum Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 08-10-2015, 11:03 PM
  2. 03 GTX SC running rough
    By gbest in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 07-23-2008, 10:28 AM
  3. '03 1300R slower after mods, ideas?
    By NateGP1300R in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 13
    Last Post: 06-05-2006, 10:08 PM
  4. Concord or Dynafly on a 03 1300r pump?
    By Fandini in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 7
    Last Post: 04-16-2006, 01:42 AM
  5. Found a 03 1300r in my area..
    By Water4fire in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 02-20-2006, 06:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •