Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    bnasty's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Texas
    Posts
    225

    96 Hurricane 700 Bogs and dies after WOT

    Hey guys,

    Now that the SLT750 is running, we took both of my skis out yesterday and today. Coming from mid to WOT, doesnt matter, going to an idle, the motor dies. This morning, I rebuilt the Keihin CDKII's and fuel pump with a genuine rebuild kit, and the problem still persists.

    History: Two years ago, the ignition update kit was installed, installed all new fuel line, pulled the oil pump and installed the blockoff kit/converted to premix. Currently running 40:1 premix, is this too high? Maybe a 50:1 will make it run better?

    Plugs...NGK BPR6ES gapped to 0.028", though the manual calls for a BPR7ES, I recall the standard being changed to a 6 after the ignition update install. Should I change back to a 7 plug? I wouldnt think that the hotter plug would cause this problem.

    Other than that, I cant think of anything. What premix should I be using? What plug? Maybe this can shed some light on what is going on. The only thing that sucks is that adjustments to the carbs has to be internal, as they have no High Speed screw, only a low speed. Also, the jets are all stock sizes. Maybe this needs to be checked/changed too...

    Info?


  2. #2
    bnasty's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Texas
    Posts
    225
    Nevermind, I goofed and turned the low speed screws out too much, they are set at factory now and it running like a charm!

  3. #3
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,800
    +1
    1,356
    Got to love self help

  4. #4
    bnasty's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Texas
    Posts
    225
    Quote Originally Posted by beerdart View Post
    Got to love self help
    So true, I only thought that I had ALL the bases covered!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 99 slh 700 bogging and stuttering at wide open after hot
    By garethgreen in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 06-29-2012, 11:14 AM
  2. hard to start, bogs and dies
    By ekmols in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 06-25-2010, 03:17 AM
  3. 1996 SL780 Got wet- now Bogs and Dies at WOT
    By cdiddy in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 05-26-2009, 10:16 AM
  4. Replies: 7
    Last Post: 04-14-2009, 09:22 PM
  5. xll 1200 bogs and dies
    By hammerdog57 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 07-11-2006, 04:13 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •