Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 34
  1. #1
    2 Fast 4 U RXP Blur's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Connecticut
    Posts
    444

    sooo annoyed, need help!

    I have a stage II plus on my 07 rxp. yesterday i did a top speed run and maxed out at 72.5. and that is after i upgraded to a riva high boost wheel in the sc. last year with a RR wheel i was at 74mph. what the hell why did i loose 2 mph i though i would gain 3 or 4mph. here is the list of the stage II upgrades

    Riva HB wheel with spacer
    42lb injectors
    riva rear intake
    rear exhaust
    stock waterbox
    xs intercooler with blowoff valve.
    SS wear ring
    15/20 impellar
    toploader intake grate
    2 degree pump wedge

    i think that is all. i dunno guys im confused. need help!


  2. #2
    Quote Originally Posted by RXP Blur View Post
    I have a stage II plus on my 07 rxp. yesterday i did a top speed run and maxed out at 72.5. and that is after i upgraded to a riva high boost wheel in the sc. last year with a RR wheel i was at 74mph. what the hell why did i loose 2 mph i though i would gain 3 or 4mph. here is the list of the stage II upgrades

    Riva HB wheel with spacer
    42lb injectors
    riva rear intake
    rear exhaust
    stock waterbox
    xs intercooler with blowoff valve.
    SS wear ring
    15/20 impellar
    toploader intake grate
    2 degree pump wedge

    i think that is all. i dunno guys im confused. need help!



    make sure you are not on the rev limiter. 8100 is the target rpm.
    make sure your slip on your sc is set at atleast 12inch/lbs.
    make sure your blow off valve is not leaking.

  3. #3
    2 Fast 4 U RXP Blur's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Connecticut
    Posts
    444
    ya i failed to check the rpms on the run. how do you set the slip?? on the hose i checked for bov leak. had some and tightened the spring in the valve so that is alright,.

  4. #4
    2 Fast 4 U RXP Blur's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Connecticut
    Posts
    444
    would the stock water box have anything to do with it?

  5. #5
    Chris0060's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    CT
    Posts
    1,174
    you might want to contact erik @ Speedfreeks Racing.. You might need some work done to your prop. I had the same issues....
    Brooklyn is just a stone's throw away from CT...

  6. #6
    2 Fast 4 U RXP Blur's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Connecticut
    Posts
    444
    really what happened to yours?

  7. #7
    Nothin' better than Doo'in it! BigDaddyRXP's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Tampa Bay, FL
    Posts
    9,202
    +1
    673
    Quote Originally Posted by DIGGS View Post
    make sure you are not on the rev limiter. 8100 is the target rpm.
    make sure your slip on your sc is set at atleast 12inch/lbs.
    make sure your blow off valve is not leaking.
    ... Ft lbs. maybe

  8. #8
    Chris0060's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    CT
    Posts
    1,174
    Quote Originally Posted by RXP Blur View Post
    really what happened to yours?
    With the mods done over the winter, I was barely turning 73 on flat water.. Pretty disappointed. Just a 2 Mph gain from my stage 1 last season.. I am still playing with ski, might be throwin on the pump wedge on this week..

  9. #9
    xBigDaddyx117's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Florida
    Posts
    366
    Quote Originally Posted by DIGGS View Post
    make sure you are not on the rev limiter. 8100 is the target rpm.
    make sure your slip on your sc is set at atleast 12inch/lbs.
    make sure your blow off valve is not leaking.

    Yeah, I think it would be that you need to tighten up your slip cause new wheel is pushing more air but cant cause its sliping. if that was the only thing you did was change the wheel I would definitely check that.

  10. #10
    2 Fast 4 U RXP Blur's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Connecticut
    Posts
    444
    thanks guys ya it is disappointing, did so much work to it. hey guys how do i check the slip?? and after checking it what is next. i have never done that.

Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. new 05 RXT NEED HELP
    By RXPNJ in forum 4-Tec Performance
    Replies: 12
    Last Post: 07-03-2009, 12:16 PM
  2. NEED HELP URGENT(HULK) RXP DOWN
    By macattack in forum 4-Tec Performance
    Replies: 28
    Last Post: 11-22-2005, 02:39 PM
  3. My 2 RXP's need HELP!
    By Tube Master in forum 4-Tec Performance
    Replies: 21
    Last Post: 07-19-2005, 09:44 PM
  4. I need help remove stock intercooler
    By orc in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 05-13-2005, 04:08 PM
  5. NEED HELP!!!!!
    By MartyRXP in forum 4-Tec Performance
    Replies: 11
    Last Post: 05-10-2005, 08:15 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •