Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    Top banana's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Sittingbourne United Kingdon
    Posts
    753
    +1
    1

    A little help needed

    Just took the ski out with new 15/20 solas should be a complete stage 2 only getting 73.4 on gps max revs with trim right down is 7900 trim up 7750 rpm is this the correct speed.


  2. #2
    Moderator Franko's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Dallas, Texas
    Posts
    3,829
    +1
    2
    What are the air and water temps? What elevation?

  3. #3
    Top banana's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Sittingbourne United Kingdon
    Posts
    753
    +1
    1
    63 water 65 air at sea level just seems abit low to me

  4. #4
    Moderator Franko's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Dallas, Texas
    Posts
    3,829
    +1
    2
    Yeah, with those conditions, I would expect a little bit higher speed. I would think you should be seeing at least 75. How's your wear ring look? Have you checked for boost leaks in the IC plumbing pipes? Also, seal up the stock IC blockoff with some Permatex Ultra Black.

  5. #5
    Legend in my own mind Sirhc7897's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Lake Butler, FL.
    Posts
    1,140
    First thing i would check is for a boost leak...I would check all my hose connections and then the stock blockoff...

    Your speeds are pretty close in one sense but for those temps I think it's way low...I'd think in 60 degree air and water you'd easy be 76ish...

    If you check all that and it's still there then perhaps too much pitch on the prop...

  6. #6
    Top banana's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Sittingbourne United Kingdon
    Posts
    753
    +1
    1
    thanks guys will look in to it tomorrow feeling a little tired have a goood night/day where ever you are

  7. #7
    Been there and back! BDNJ's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Silver Bay, Toms River, N.J.
    Posts
    1,536
    Top Banana: Be sure to do soapy water test - FIRST. With the ski running, spray soapy water on all of the hose connections, near the s/c, i/c, and exhaust to see if they blow bubbles. These big motors tend to really torque when you go wot. The flex causes leaks when there might not appear to be any. Rev the motor pretty high to get a real good look at the connections!

    Brendan

  8. #8

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Rydal, Georgia U S A
    Posts
    3,936
    +1
    14
    Preasure ize the intake after the SC... It's worth the trouble...

  9. #9
    Top banana's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Sittingbourne United Kingdon
    Posts
    753
    +1
    1
    well guys had a look could not see any leaks removed plugs all looked ok.had a set of BMW M3 3ltr plugs e36 type checked to see if same length and thread put the in fired it up sounds sweet amazed me how different it was so smooth. will be out to test tomorrow.

  10. #10
    Quote Originally Posted by Top banana
    Just took the ski out with new 15/20 solas should be a complete stage 2 only getting 73.4 on gps max revs with trim right down is 7900 trim up 7750 rpm is this the correct speed.
    You are just about there with your speeds. My friend Jacobb who I ride with, has a stage 2 and does between 74-75, but has no wedge, and has the riva grate

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Little help needed
    By DustMan in forum 4-Tec Performance
    Replies: 31
    Last Post: 09-19-2010, 03:59 PM
  2. Little Help Needed
    By RM_RXP in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 08-18-2008, 10:39 PM
  3. little help needed please
    By buzz in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 05-26-2008, 11:49 AM
  4. Need a little help please...
    By lafjax in forum 4-Tec Performance
    Replies: 18
    Last Post: 09-08-2006, 07:00 PM
  5. Need a little help from all your HULKsters!
    By beachboy66 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 07-20-2006, 07:38 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •