Page 1 of 7 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 66
  1. #1
    cfillingi's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Molino, Florida
    Posts
    39

    04 Seadoo RXP Clicks when trying to start??

    I recently purchased a 04 seadoo rxp the guy said he took it out, flushed it out then put it in his shed and a month later he tried to start it and it wouldnt start so he was just getting rid of it. I took it home and tinkered with it but still cant seem to figure our what the problem is. Here is a youtube video I made of the problem maybe somebody can help me cause I would greatly appreciate it.
    Here is the video

    Many Thanks,
    Clint


  2. #2
    mrbtd's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Lindenhurst, Illinois, United States
    Posts
    4,309
    +1
    2
    Well thats better than pics

    Take the plugs out and see if it turns over.

  3. #3
    cfillingi's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Molino, Florida
    Posts
    39
    haha yea i tried to take them out but it does the same thing. The plugs are the black things on top of the engine right? because ive never seen plugs that look like that lol

  4. #4
    rangermtb5's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    North Jersey
    Posts
    4,473
    +1
    58
    The three black things on top of the engine are the coils. Unplug the wires from each while keeping the orange gasket and not dropping it. Then pull up and twist a little on the coils to get them out. It might take some muscle. Then you will see the plugs. Check this out:

    http://greenhulk.net/forums/showthread.php?t=809

  5. #5
    cfillingi's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Molino, Florida
    Posts
    39
    Thanks so much I am going to try this as soon as I get home. I will keep posted on the situation.

  6. #6
    Richieb's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Sydney, Australia.
    Posts
    1,001
    Stuffed Starter motor at first impression.... or discharged battery.

  7. #7
    rangermtb5's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    North Jersey
    Posts
    4,473
    +1
    58
    I'd also check the starter solenoid, they seem to go pretty often on these skis.

    http://greenhulk.net/forums/showthre...arter+solenoid

    http://greenhulk.net/forums/showthre...arter+solenoid

  8. #8
    cfillingi's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Molino, Florida
    Posts
    39
    I just charged the battery all night and what do you mean by stuffed starter motor?

  9. #9
    cfillingi's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Molino, Florida
    Posts
    39
    yea I wouldnt think it would be the solenoid because when I bridged the 2 terminals it still does the same thing. It almost sounds like something is preventing the engine from turning but I dont know

  10. #10
    speedskixp's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    venice fl.
    Posts
    8,117
    +1
    120
    I know that sound. Its locked up! Pull the intake tube off the front of the super charger and see if there is any back and forthe play in the sc wheel. It should move a degree or two in each direction. If not the sc is locked. If the sc is not locked then its an internal engine problem causing it to lock. Also do as mentioned above and pull hte spark plugs and inspect them for damage. Oh, and quit trying to start it or you will be needing a starter also,

Page 1 of 7 1 2 3 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 03 gtx 4 tec makes a single click noise when trying to start
    By robbie02 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 9
    Last Post: 05-18-2013, 08:03 PM
  2. 2004 seadoo 3d blowing 5 amp fuse when trying to start
    By roscoe in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 02-05-2012, 03:27 PM
  3. 2000 kawasaki 1100 stx di load pop when trying to start
    By moose1 in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 09-19-2010, 11:20 PM
  4. 2005 RXT clicks when trying to start...
    By KeithKman in forum 4-Tec Performance
    Replies: 21
    Last Post: 09-18-2009, 09:39 PM
  5. just a click when trying to start
    By 2kids3pets in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 06-29-2009, 07:09 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •