Results 1 to 9 of 9
  1. #1

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Denmark,Europa
    Posts
    341

    Just bought a used Riva ecu,got a few questions..

    I just bought a used Riva ecu(thanks Meirvin),i put it on with a set of 55lbs injectors and it starts right up,idle perfekt 1750-1850 rpm on hose,how will i know if the tb needs too be reset to the ecu?
    And what will a be a good basepressure on the rrfpr?
    ( water 55-65F,air 65-75F)
    I got a lc-1, but did not have time to put it on yet

    If i need to hook it up to buds,i will have to send the parts out of the country to have the work done,what parts will i need to send?,
    Oh and the vts is still not working(p1517),stupid piece of shiot

    I know i will have to change the valvetrain,i was thinking titanium retainers,what will i else need to do that change?


  2. #2

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Denmark,Europa
    Posts
    341
    A little help please.

  3. #3
    Golden Jet red fox's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    DiJeddah
    Posts
    322
    Quote Originally Posted by lars k View Post
    A little help please.
    You have to connect the Ski to the BUDS (dealer)

    also you have to change the Valve train ( RIVA upgrade )

    ....

  4. #4

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Denmark,Europa
    Posts
    341
    Quote Originally Posted by red fox View Post
    You have to connect the Ski to the BUDS (dealer)

    also you have to change the Valve train ( RIVA upgrade )

    ....

    I know i need the budssystem to reset the p1517 code, but it runs just fine on the hose,do i still need the buds for the tb reset,or am i good to go.

    Thought les cooke's titanium retainers where good to 8600 rpm's

  5. #5

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Denmark,Europa
    Posts
    341

  6. #6
    This is how I run a jetski shop in the desert nmpeter's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Elephant Butte New Mexico
    Posts
    6,520
    +1
    1,269
    when changing the ECU it's pretty much required to calibrate it to the throttle body ( unless you happen to have gotten the TB and the ECU). If you don't have a dealer nearby Riva can do it for you, but you'll need to send the ecu and throttle body to them

  7. #7
    mrbtd's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Lindenhurst, Illinois, United States
    Posts
    4,309
    +1
    2
    I wouldnt run that ski without getting the AFR right. You cant do the best guess because you have the Wallboro fuel pump.

  8. #8
    Gus13letter's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Tampa Bay, FL
    Posts
    8,134
    +1
    821
    You will need 50lb injectors as the Riva ECU is mapped for those not 55.
    You will need valvetrain upgrade to be able to run 8600 RPM.
    You will need your prop re pitched to be able to turn higher rpms.
    Yes, take it to someone to reset the TPS. Takes 1 minute.
    As far as the RRFPR it is different from even one city to another let alone one ski to another. You can set it to 60 and should be rich but safe. Mine is set to 43 base psi on a stage 3 with a rude1 charger.

  9. #9

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Denmark,Europa
    Posts
    341
    Quote Originally Posted by Gus13letter View Post
    You will need 50lb injectors as the Riva ECU is mapped for those not 55.
    You will need valvetrain upgrade to be able to run 8600 RPM.
    You will need your prop re pitched to be able to turn higher rpms.
    Yes, take it to someone to reset the TPS. Takes 1 minute.
    As far as the RRFPR it is different from even one city to another let alone one ski to another. You can set it to 60 and should be rich but safe. Mine is set to 43 base psi on a stage 3 with a rude1 charger.

    I know it is mapped for 50 lb injectors,but i know others have run it with 55lb(i am making a turbo setup.)

    The titanium retainers(les cooke) will not support 8600 rpm??

    If i could take it to a dealer with a budssystem i would have,but we dont have a dealer with the system in Denmark

    What i dont understand is,that it idles and runs perfekt on the hose,then why do i have to have it reset?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 41
    Last Post: 06-10-2017, 12:59 PM
  2. Just bought a 99 Riva GP1200R
    By ucf_motorcycle in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 17
    Last Post: 04-17-2013, 09:33 PM
  3. ? about installing a used Riva ECU
    By HardmanGT in forum 4-Tec Performance
    Replies: 6
    Last Post: 08-26-2011, 10:58 AM
  4. need BUDS help with used riva ecu install
    By BoostedH23a1 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 13
    Last Post: 07-22-2009, 06:53 AM
  5. B-kit using Riva Ecu
    By rxpdoo in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 10-18-2006, 09:06 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •