Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Boilerman Bill BPnta's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Yulee, FL
    Posts
    887
    +1
    1

    Has anyone tuned their ski w/ the powershot?

    Can someone share their Powershot settings while running with the 10 PSI boost limit?

    It would be the same (or very close) for everyone, right? Same motors, same boost, same (stock) fuel systems?

    If so it would save some people a lot of $$$ and time!!!


  2. #2
    FZR N's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Sydney Australia
    Posts
    728
    +1
    13
    Quote Originally Posted by BPnta View Post
    Can someone share their Powershot settings while running with the 10 PSI boost limit?

    It would be the same (or very close) for everyone, right? Same motors, same boost, same (stock) fuel systems?

    If so it would save some people a lot of $$$ and time!!!
    mine was tweaked up a little more then standard and made a huge diifenrence , not sure what setting my mate done but went better and was still safe. thats the one i sold on line to anthony

    cheers
    tony

  3. #3
    Boilerman Bill BPnta's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Yulee, FL
    Posts
    887
    +1
    1
    Quote Originally Posted by FZR N View Post
    mine was tweaked up a little more then standard and made a huge diifenrence , not sure what setting my mate done but went better and was still safe. thats the one i sold on line to anthony

    cheers
    tony
    Yeah, I think I will just bump them all up by 1 just be safe. It would be awesome though if someone with real experience (unlike myself) could post the correct (or close) settings!

  4. #4
    Addicted Member 5001craig's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Northeast Indiana
    Posts
    2,924
    +1
    11
    Quote Originally Posted by BPnta View Post
    Yeah, I think I will just bump them all up by 1 just be safe. It would be awesome though if someone with real experience (unlike myself) could post the correct (or close) settings!
    Doesn't the unit come with recommended settings as well as top settings?

  5. #5
    mjh3ides's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Jupiter, Florida
    Posts
    6,799
    +1
    2,013
    Quote Originally Posted by BPnta View Post
    Can someone share their Powershot settings while running with the 10 PSI boost limit?

    It would be the same (or very close) for everyone, right? Same motors, same boost, same (stock) fuel systems?

    If so it would save some people a lot of $$$ and time!!!
    If I remember right, Jerry was getting good AFR's when he had the C3 & powershot with the preset fuel settings, although I think it was during cooler weather. I'm seeing around 9psi with my C1 & had to turn the green, yellow & red down to 1, 1, 1 to get the AFR up to 12:1 in all three zones in this damn heat & humidity, but the water coming out of the engine cooling pisser was scalding hot when I ran it that lean so I turned it up to 1.5, 1.5, 3 just to be safe. I didn't make any changes to the 3 crossovers. With the fuel presets(2, 2, 4.5) I was getting a bad bog when I hit the top speed crossover(7000rpm with red/blue @ 4). If yours is running fine as is I wouldn't go any leaner without using and AFR meter. All my testing was done with an LM-2.

  6. #6
    SHOBiz's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Wylie, Texas
    Posts
    3,577
    Quote Originally Posted by mjh3ides View Post
    If I remember right, Jerry was getting good AFR's when he had the C3 & powershot with the preset fuel settings, although I think it was during cooler weather. I'm seeing around 9psi with my C1 & had to turn the green, yellow & red down to 1, 1, 1 to get the AFR up to 12:1 in all three zones in this damn heat & humidity, but the water coming out of the engine cooling pisser was scalding hot when I ran it that lean so I turned it up to 1.5, 1.5, 3 just to be safe. I didn't make any changes to the 3 crossovers. With the fuel presets(2, 2, 4.5) I was getting a bad bog when I hit the top speed crossover(7000rpm with red/blue @ 4). If yours is running fine as is I wouldn't go any leaner without using and AFR meter. All my testing was done with an LM-2.

    +1. And, if you get a LM-2 it has a fitting for a standard camera mount that you can use to fix it to the ski for testing. I was also using a 12 volt relay to run the power for this. I tapped into I think a yellow/red wire to the ECU that was hot when running to trigger the relay.

  7. #7
    Boilerman Bill BPnta's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Yulee, FL
    Posts
    887
    +1
    1
    Quote Originally Posted by mjh3ides View Post
    If I remember right, Jerry was getting good AFR's when he had the C3 & powershot with the preset fuel settings, although I think it was during cooler weather. I'm seeing around 9psi with my C1 & had to turn the green, yellow & red down to 1, 1, 1 to get the AFR up to 12:1 in all three zones in this damn heat & humidity, but the water coming out of the engine cooling pisser was scalding hot when I ran it that lean so I turned it up to 1.5, 1.5, 3 just to be safe. I didn't make any changes to the 3 crossovers. With the fuel presets(2, 2, 4.5) I was getting a bad bog when I hit the top speed crossover(7000rpm with red/blue @ 4). If yours is running fine as is I wouldn't go any leaner without using and AFR meter. All my testing was done with an LM-2.
    EXCELLENT info! Exactly what I was looking for.

    Thanks mjh

  8. #8
    mjh3ides's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Jupiter, Florida
    Posts
    6,799
    +1
    2,013
    Quote Originally Posted by SHOBiz View Post
    +1. And, if you get a LM-2 it has a fitting for a standard camera mount that you can use to fix it to the ski for testing. I was also using a 12 volt relay to run the power for this. I tapped into I think a yellow/red wire to the ECU that was hot when running to trigger the relay.
    I went high tech mounting my LM-2...velcro. I had my GPS, LM-2, PET tach & powershot attached to the glove box lid with the IAT & boost gauges right above...it looked like I was launching the space shuttle. I still haven't gotten around to connecting the analog cabe from the LM-2 to the OEM tach lead so I can log AFR & rpm at the same time.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Has anyone buildt their own carbon hull?
    By Thinker in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 07-01-2012, 02:33 PM
  2. Replies: 15
    Last Post: 10-10-2011, 02:13 PM
  3. Has anyone had their stock head milled
    By crittpen in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 06-29-2011, 06:50 AM
  4. Has anyone relocated their rxp-x intercooler without a kit?
    By TbSSVern in forum 4-Tec Performance
    Replies: 15
    Last Post: 05-25-2011, 07:49 PM
  5. Anyone by their ski today?...with a tape?
    By willgpr in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 9
    Last Post: 08-16-2006, 06:38 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •