Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    ryffryda's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Toms River, NJ
    Posts
    160
    +1
    5

    Blew an outlet pipe on my GP...

    Hey guys my outlet pipe blew on my 98 GP1200 as I was riding the other day. Made my engine smoke like crazy and smell like rotten eggs lol. Anyone know why this would happen? I removed the water lock comp and inspected that and the hose for seaweed etc and didn't see anything in it. Also if anyone has an extra outlet pipe laying around for a 97-99 GP1200 I'll buy it off you, let me know.


  2. #2
    Moderator OsideBill's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    United States
    Posts
    11,875
    +1
    30
    Is this the aluminum piece or the rubber hose?

  3. #3
    ryffryda's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Toms River, NJ
    Posts
    160
    +1
    5
    the rubber hose, has it looks like someone jabbed a knife into it and made a 3 inch incision.

  4. #4
    Moderator OsideBill's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    United States
    Posts
    11,875
    +1
    30
    This can happen from overheating, due to lack of water going to the waterbox. I would check all the water passages for obstructions, so you don't blow the next one.

  5. #5
    ryffryda's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Toms River, NJ
    Posts
    160
    +1
    5
    Ok will do, I checked already all the parts in the back of the hull and can't find anything. Anywhere else I should be looking?

  6. #6
    Adam's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Australia
    Posts
    276
    +1
    12

    Wink

    You need to pull the inner pipe from the main pipe body and clean out all the water outlets inside the pipe. Sand and small rocks clog these and no water cools the exhaust outlet. Result is a blown rubber pipe!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Updating Cooling pipe on my '04 15F... old pipe is stuck!
    By joemama422 in forum Kawasaki Tech Tips and Info
    Replies: 4
    Last Post: 06-11-2012, 01:39 PM
  2. I need help in an Impeller Install on my FZS
    By oldnick in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 03-25-2011, 10:54 PM
  3. Couple vids on my GP, and from my buddy's RXP last weekend....
    By Waveblaster785 in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 5
    Last Post: 06-16-2009, 10:52 PM
  4. Getting the oil light off on my GP....
    By Waveblaster785 in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 5
    Last Post: 05-19-2008, 01:02 PM
  5. Pipes on an 05 1300R
    By 1300 R in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 10
    Last Post: 07-21-2006, 04:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •