Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1

    99 1200gp cdi unit help!!

    I was on the lake and it was running great and then it just died and wouldnt start back. No fire on any plugs. Yamaha said its the cdi unit 85% of the times. Anyone know where i can pick up a good used one for a reasonable price?


  2. #2
    Mpeavler's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Anderson, Indiana
    Posts
    5,155
    +1
    170
    Get an Ohm meter and test out your stator for free first!

    M

  3. #3
    I will do that. Do you know where I can pick up a used cdi unit if I need one? Anyone?

  4. #4
    Mpeavler's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Anderson, Indiana
    Posts
    5,155
    +1
    170
    I may have one.....it's sitting on my desk right now. I'm running a Riva ..but may have it for sale also if I sell this ported top end.

    M

  5. #5
    Let me know if you decide to sell it. I will probably need one very soon. Is yours a 99 unit also?

  6. #6
    Mpeavler's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Anderson, Indiana
    Posts
    5,155
    +1
    170
    all the same cdi units from 97-99 ...."wink"

    M

  7. #7
    Flying Scotsman's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    IllINOIS
    Posts
    6,514
    +1
    4
    Yamaha said its the cdi unit 85% of the times.

    Yamaha is full of it I would say 95% of the time its not the CDI.
    You have a bad Stator coil test it per the service manual I would put money on it being the stator.

  8. #8
    Well it wasnt the cdi unit that was not causing it not to spark. We found a little washer in the stator cover and it messed up the flywheel and stator assembly. The only thing I can think of is whoever converted it to premix left a washer in there when he put the block off plate on it. Anyone got a stock flywheel and stator for sale? I found some on ebay but I dont know what years interchange. Anyone help is appreciated

  9. #9
    old school big raider's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    dallas,tx
    Posts
    1,423
    Quote Originally Posted by Travs99 View Post
    Well it wasnt the cdi unit that was not causing it not to spark. We found a little washer in the stator cover and it messed up the flywheel and stator assembly. The only thing I can think of is whoever converted it to premix left a washer in there when he put the block off plate on it. Anyone got a stock flywheel and stator for sale? I found some on ebay but I dont know what years interchange. Anyone help is appreciated
    the washer is from the starter bendix-i may have an extra flywheel at the shop i will check

  10. #10
    Thanks man. I need these parts asap!

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Revamping the 99 SLX w/ your help
    By Shibby1485 in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 99
    Last Post: 08-03-2007, 01:03 PM
  2. 99 stx 900 Need help with engine!!! HELP!!!!
    By gvnitup in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 07-11-2007, 04:00 PM
  3. 99 gp760 starter problems help!!
    By 07vette in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 10
    Last Post: 06-18-2007, 10:59 PM
  4. What cdi will help my 750 the 780 or the 785?
    By KEYZBUM in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 10
    Last Post: 04-20-2007, 11:56 PM
  5. Pro 785 CDI wiring HELP urgent....!
    By jcc011185 in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 60
    Last Post: 11-29-2006, 10:26 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •