Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1

    Runs without spark! 2001 GTX limited

    951 GTX Limited. When I start it, it immediately goes to full throttle. I hit the stop button and pull the lanyard it still runs, now get this, I pull the plug wires, it still runs...I have to choke it out to get it to stop. Sometimes the lanyard and the stop switch will work. I just tried it again and the same no stop at switch or lanyard, pulled the plug wires and it still ran. The throttle is not stuck on and the butterflies are closed. Please Help...What is going on??

    Thanks
    raiderman444


  2. #2
    100 MILES OF HEAVEN AND I AM SMACK IN THE MIDDLE KEYZBUM's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    JUST NORTH OF CUBA-- FL,KEYS
    Posts
    2,556
    +1
    39
    that would be a lean runaway,
    most times is a leaking gasket on the intake side,
    or evan the main seals
    time for some tool spinng
    mattman

  3. #3
    TX21's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    North Texas
    Posts
    988
    +1
    7
    Runs like a diesel huh? You been in the motor lately? Massive air leak is what I think.

  4. #4
    flyin' the friendly skies airbornexp's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Mahomet, Il. USA
    Posts
    6,004
    +1
    163
    need to change the fuel lines and the selector switch, clean the carb screens and maybe the bottom of the tank...

  5. #5

    Join Date
    Aug 2009
    Location
    wv
    Posts
    25
    could have sucked a crank seal to

  6. #6
    KrunchovXPL-GTX-RX's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Aiken, SC
    Posts
    1,391
    +1
    1
    Sounds more like an air leak.

    Fuel system may need to be done but it sounds more serious than that.

    That is one heck of a lot of air getting in there.

    I too would like to know if anything was recently done to the engine.

  7. #7
    96XPSS's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Warner Robins, GA Home of the 2007 All-Star Little League World Champions!
    Posts
    4,361
    He just pulled the carbs and cleaned them. Would have been a big help if you told us this!

    I told him he has the throttle cable in the wrong hole on the cam. Been there done that...

  8. #8
    KrunchovXPL-GTX-RX's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Aiken, SC
    Posts
    1,391
    +1
    1
    Yeah, important info.

    He could have adjusted the cable too tight also.

    Been there and done that myself. It does not take much to send the Rs into orbit on the trailer.

    It definitely puckers up the old dumper when one starts and goes ape crap like that.

  9. #9
    96XPSS's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Warner Robins, GA Home of the 2007 All-Star Little League World Champions!
    Posts
    4,361
    Quote Originally Posted by KrunchovXPL-GTX-RX View Post
    It definitely puckers up the old dumper when one starts and goes ape crap like that.

  10. #10
    100 MILES OF HEAVEN AND I AM SMACK IN THE MIDDLE KEYZBUM's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    JUST NORTH OF CUBA-- FL,KEYS
    Posts
    2,556
    +1
    39
    Quote Originally Posted by 96XPSS View Post
    He just pulled the carbs and cleaned them. Would have been a big help if you told us this!

    I told him he has the throttle cable in the wrong hole on the cam. Been there done that...
    Quote Originally Posted by KrunchovXPL-GTX-RX View Post
    Yeah, important info.

    He could have adjusted the cable too tight also.

    Been there and done that myself. It does not take much to send the Rs into orbit on the trailer.

    It definitely puckers up the old dumper when one starts and goes ape crap like that.
    Quote Originally Posted by 96XPSS View Post
    but would just a miss adjusted butterfly send it into "desiel" mode ,running w/no plug wires,,,,,,,,,,,.hmmmmmmmm
    just a shot in the dark
    mattman

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Will 2001 GTX DI Run without Info Center?
    By JohnCiccarelli in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 3
    Last Post: 11-11-2013, 09:43 AM
  2. parts for 2001 gtx limited with direct injection!
    By PAUL SERPICO in forum Sea Doo Classifieds
    Replies: 0
    Last Post: 09-15-2008, 05:15 PM
  3. best problem ever very interesting. motor runs without spark plug wires
    By spyder3000gtvr4 in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 06-21-2008, 07:54 PM
  4. Engine running away on GTX Limited 951
    By zrtman in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 1
    Last Post: 05-27-2007, 07:02 AM
  5. '05 GTX Limited Running Terrible
    By rto in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 07-11-2006, 04:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •