Results 1 to 9 of 9

Thread: ? on this wear

  1. #1
    L Carlson's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Bonita Springs, Florida, United States
    Posts
    7,118
    +1
    2

    ? on this wear

    Just pulled the 1200r flywheel of of my 2nd ported 1300r the cases are 1300 no marks on the fly wheel at all! look at the wear on the cases around the front bearing seal. What the hell caused this?Lee
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	DSC01691.JPG 
Views:	48 
Size:	2.02 MB 
ID:	146038   Click image for larger version. 

Name:	DSC01692.JPG 
Views:	43 
Size:	1.69 MB 
ID:	146039   Click image for larger version. 

Name:	DSC01693.JPG 
Views:	58 
Size:	2.06 MB 
ID:	146040   Click image for larger version. 

Name:	DSC01695.JPG 
Views:	44 
Size:	2.01 MB 
ID:	146041   Click image for larger version. 

Name:	DSC01696.JPG 
Views:	39 
Size:	1.82 MB 
ID:	146042  


  2. #2
    THE PLATE MAN JIM'S PERFORMANCE's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    6,194
    +1
    536
    looks like a loose flywheel bolt, Probably going to need a new flywheel because the taper on the flywheel might be to big now.

  3. #3
    L Carlson's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Bonita Springs, Florida, United States
    Posts
    7,118
    +1
    2
    Quote Originally Posted by JIM'S PERFORMANCE View Post
    looks like a loose flywheel bolt, Probably going to need a new flywheel because the taper on the flywheel might be to big now.
    The bolt was on very tight! Had a hard time with the removal of the fly wheel? Going with a 1300 wheel any way! Lee

  4. #4
    Happily Self-Employed WFO's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    12,801
    +1
    450
    the marks are from the flywheel puller bolts... threaded in a little too far and when you turned it they scratched the cases

  5. #5
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,930
    +1
    1,407
    Lap the snout and see where the were is..

  6. #6
    L Carlson's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Bonita Springs, Florida, United States
    Posts
    7,118
    +1
    2
    Quote Originally Posted by WFO View Post
    the marks are from the flywheel puller bolts... threaded in a little too far and when you turned it they scratched the cases
    Now that makes some sense! Have another beer! Good call

  7. #7
    Happily Self-Employed WFO's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    12,801
    +1
    450
    Quote Originally Posted by L Carlson View Post
    Now that makes some sense! Have another beer! Good call


    a note to anyone using a puller... just screw the 3 bolts in a few turns

  8. #8
    Moderator OsideBill's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    United States
    Posts
    11,875
    +1
    30
    Quote Originally Posted by WFO View Post
    the marks are from the flywheel puller bolts... threaded in a little too far and when you turned it they scratched the cases
    Sounds like this comes from experience

  9. #9
    Happily Self-Employed WFO's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    12,801
    +1
    450
    Quote Originally Posted by OsideBill View Post
    Sounds like this comes from experience
    uhh... yes!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Thoughts on this Impeller and Wear Ring
    By Yanksfan in forum 4-Tec Performance
    Replies: 8
    Last Post: 12-29-2015, 12:54 PM
  2. Only 25~hours on this wear ring, what caused this?
    By JBRX00 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 3
    Last Post: 07-26-2012, 02:57 AM
  3. Taking jet pump apart what this on the wear ring?
    By xray328 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 04-29-2012, 07:35 AM
  4. ANY HOT SINGLE CHICKS ON THIS SITE???
    By CRAZEDRXP in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 11-21-2008, 10:55 AM
  5. Need Advise on this. Ingested some water and now problems.
    By Water4fire in forum 4-Tec Performance
    Replies: 15
    Last Post: 09-21-2005, 09:26 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •