Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    Error code p1520!

    06 rxp with 177 hours fresh from an sc rebuild and new oil pumps and when i run it hard for a while it kills the revs and continuously beeps and says oil followed by p1520 i checked the oil level and its fine someone said something about an OSPS? How much would this cost to replace and is that the only thing that could be wrong?


  2. #2

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    ENGLAND
    Posts
    605
    Quote Originally Posted by jpesh View Post
    06 rxp with 177 hours fresh from an sc rebuild and new oil pumps and when i run it hard for a while it kills the revs and continuously beeps and says oil followed by p1520 i checked the oil level and its fine someone said something about an OSPS? How much would this cost to replace and is that the only thing that could be wrong?
    could it be...po520...oil sensor pressure switch,cant find p1520,but could be wrong

  3. #3

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    ENGLAND
    Posts
    605
    engine oil leak,oil pump failure,or damaged sensor,not sure if you have any oil leaks,check visually first,could just be a dodgy sensor....

  4. #4
    Mod less, ride more! troyheb's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Nederland, Texas
    Posts
    8,725
    +1
    1,267

    1520 code

    jpesh, I had same thing, code, then limp mode. Dealer said they overtightened the valve seat sleave on the oil pump the first time they replaced the engine in my 06 RXT.

  5. #5

    Thanks!

    Thanks guys for the quick replies the dealer also said check everywhere for leaks and i couldnt see anything major but i really wouldnt know so i think back to the dealer it goes

  6. #6

    Ugh

    Well took it to powersports (two hour drive) and they replaced the sensor and i went and got it (2 more hours) to find that its still broken... Back to the dealer very angry/sad about this

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. oil pressure question error code P1520 pressure switch problem?
    By spannerspencer in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 04-13-2016, 12:26 PM
  2. Who has gotten a P-0500 error code?
    By Shibby1485 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 07-12-2012, 01:18 PM
  3. P-0500 error code??
    By BOOSTED in forum 4-Tec Performance
    Replies: 13
    Last Post: 05-23-2010, 01:33 AM
  4. Sea-doo error code
    By stonylake rxp in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 05-18-2007, 10:27 PM
  5. Error code 1517 ????
    By ralphmalph3 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 03-10-2007, 11:17 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •