Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 16
  1. #1

    Join Date
    May 2007
    Location
    NC
    Posts
    314
    +1
    1

    Ultra 150 will not start..

    I have a 2000 Ultra 150 that will not start or 'power up'. Battery is good, ground and cables are good. I can jump across the solenoid and get it to spin over.

    It acts like the key is off. No click, no gauges, etc. There is no power getting to the solenoid - I checked it with my multimeter (the small lead to trigger the solenoid when you press start). Acts like a bad key or ? I am new to the Ultras.

    Ski was parked three years ago due to this problem....


  2. #2
    btldigger's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    lebanon tn.
    Posts
    1,641
    I Assume you have a manual. You should be able to start inside the relay box and trace back toward the front. The 2 wires that carry all the power are red with a white stripe I belive. Be sure to check inside connectors along the way. There is a pretty good wiring diagram in the manual to help you out.

  3. #3

    Join Date
    May 2007
    Location
    NC
    Posts
    314
    +1
    1
    No manual - I assume they have them in pdf somewhere on here? Just got the ski tonight. Wasn't sure if it was a common thing - like 'oh yeah the switch goes bad often'. I will check out those wires and trace back up as you said. Will probably end up parting it out this winter or selling as is as a project for someone. Curious as to the hours and curious as to why no juice!

    Thank you!!!

  4. #4

    Join Date
    May 2007
    Location
    NC
    Posts
    314
    +1
    1
    And nice flames on your 150 very cool!!!

  5. #5
    btldigger's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    lebanon tn.
    Posts
    1,641
    Here Is a link to the manual http://www.ultra150.yuku.com/topic/2878

    What kind of condition is the ski in?

  6. #6

    Join Date
    May 2007
    Location
    NC
    Posts
    314
    +1
    1
    Ski is not bad - it is complete. Been sitting 3 years. Engine has good compression - excessive in two cylinders due to a ton of fogging oil in cylinders/crankcase. Looks like a freshwater ski. Would need fuel system completely gone through, crank seals due to sitting (my opinion), plus electrical figured out to be put back on the water. I bought it because I know the engine is worth some money (clean cases & cylinders should be good), plus all the little stuff can be ebayed. Will probably post complete first as a parts ski or project.

  7. #7
    Did you check the two reset buttons in the back? They have just a little red button you push?

  8. #8

    Join Date
    May 2007
    Location
    NC
    Posts
    314
    +1
    1
    Quote Originally Posted by Nebraska View Post
    Did you check the two reset buttons in the back? They have just a little red button you push?
    HAHAHA wow that was it!! Thanks!

  9. #9
    You are not the first person that has happened.

  10. #10

    Talking My Ultra 150 will not start either

    Quote Originally Posted by Nebraska View Post
    Did you check the two reset buttons in the back? They have just a little red button you push?
    I have a 2001 Ultra 150 which shows no signs of life. Battery and leads are all normal, including ground etc.

    Where are the reset buttons located? I have found 2 small reuberized boxes mounter on the sidewall, rightside front of the engine compartment is that them? do not seem to have buttons on them. And info would be most appredciated. Jet Ski season is in full swing. Boatman 4520

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Ultra 150 will not start
    By kawasakibullet in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 1
    Last Post: 05-08-2016, 10:21 PM
  2. Ultra-150 will not go past 5-mph
    By Nohype! in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 18
    Last Post: 06-24-2013, 11:07 AM
  3. MSX 150 Will not start on angle
    By rcsscraig in forum MSX/Matrix
    Replies: 11
    Last Post: 07-28-2009, 11:23 AM
  4. my 94 polaris 750 will not start!
    By ducatifreak152 in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 13
    Last Post: 06-03-2007, 12:52 AM
  5. RXP will not start, PLEASE HELP!
    By TroyRXP15 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 13
    Last Post: 05-27-2007, 05:36 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •