Results 1 to 2 of 2

Thread: HEAT???

  1. #1
    brad2510's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Jacksonville, FL


    Mods that were made: X-Charger 42lb injectors and 15/20 Solas

    All performance mods: Riva Intake, Rotax power flow pipe.

    So I am down in Florida for July 4th and wanted to do some riding. Well letís say if there was not a fellow Jet Ski close by, mine would be at the bottom of one very pretty bay. So I am riding along when everything cuts out. Low and behold it filling up with water and I mean fast. Come to find out the exhaust hose has blown off the thru hull fitting. After I get back home I am getting ready to put it away for the year and it looks like the J Pipe is starting to get a little golden tint to it right at the connection to the manifold. My first thought is things are getting a little hot from running to lean. Also I have gotten a temp reading on the first ride that I made, this is the only time that I have ever gotten this reading. It came on for a minute and went away. This happened twice. Same day 15 minutes apart. No temp warning the day of the exhaust incident. Now I have taken the j pipe off and removed the exhaust looking for a blockage that may have caused this to heat up and blow off. So now I have noticed this. It looks like the edge of the exhaust manifold has broken off. Has anyone seen this before? Do you think this might have caused the blockage? Or do you think this might have been caused from running lean because of the recent x charger and injector mod? Pics below.


    Thanks, Brad
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	101_0208.JPG 
Views:	42 
Size:	922.3 KB 
ID:	147796   Click image for larger version. 

Name:	101_0209.JPG 
Views:	67 
Size:	870.8 KB 
ID:	147797  

  2. #2

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Engine compartment heat ?
    By Kinchyle in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 07-18-2005, 04:09 PM
  2. heat exchange
    By jack14r in forum 4-Tec Performance
    Replies: 9
    Last Post: 06-29-2005, 09:33 AM
  3. Heat fade killing my speed
    By nitro rxp in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 06-21-2005, 11:37 PM
  4. Can high heat and humidity take away 200 rpms?
    By Vern in forum 4-Tec Performance
    Replies: 14
    Last Post: 06-08-2005, 12:46 PM
  5. Am I a victum of a Crappy dealer or was it the heat?
    By Water4fire in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 15
    Last Post: 05-31-2005, 11:27 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts