Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    ryandi2's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    conesus ny!
    Posts
    2,092
    +1
    19

    A few Questions..

    i just signed up for this site when i was searching Google for some answers i had an issue with my Polaris not running on all three and it turned out to be one of the plug wires was carotidand i would have never thought of that if i didn't see the post! i have a 1997 sl 1050 and now its running in the mid 60s in rough water man its fast!


  2. #2
    ryandi2's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    conesus ny!
    Posts
    2,092
    +1
    19

    trim

    my trim doesn't seem to work any ideas? the gauge works fine but there is no change.

  3. #3
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,591
    +1
    1,275
    Welcome

    The trim motors can get water inside, and the gears rust.

    Often, the motor can be taken apart and greased, the gears cleaned up, and it will come back to life.

    The first test is to disconnect the trim motor wires, and directly connect the two motor wires to a 12 volt battery (reverse the battery polarity to run the motor the other way).

    If it runs on the battery, then the problem is in the switch or the wiring.

    If it doesn't run on the battery, then it is time to pull the gear box apart.

  4. #4
    ph2ocraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Campbell, Ca.
    Posts
    14,100
    +1
    105
    WELCOME Ryan!!

  5. #5
    AWA Member 32DegH2O's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Minneapolis, Mn.
    Posts
    2,008
    +1
    5
    The trim push rod is connected to a plastic wheel which is turned by the motor. Over time the slots on the plastic wheel that the motor uses to turn the wheel becomes worn and it just slips on it. Hopefully you just need to replace this plastic wheel and don't have to pull the whole thing apart. Also, sometimes the push rod breaks off of the plastic trim nozzel and the nozzel needs to be replaced.

  6. #6
    2001 virage tx bossdog67's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    saskatchewan , canada
    Posts
    174
    welcome to the hulk !!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. G-Hulk I have a few questions (SKEGS!)
    By FireFox in forum 4-Tec Performance
    Replies: 6
    Last Post: 05-31-2006, 04:26 PM
  2. about to buy 06 rxp, have few questions before I buy
    By CarFanatic in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 18
    Last Post: 05-30-2006, 07:35 PM
  3. A few questions about my RXP
    By Teddy57 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 01-28-2006, 02:22 AM
  4. A few questions...
    By omelfata in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 08-10-2005, 02:52 PM
  5. Just a few questions.
    By Ed in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 05-24-2005, 09:16 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •