Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Mills,NE
    Posts
    20

    problem with my sltx

    After I run it for a little while and shut it off it does not want to start rite back up if I let it set for about 5 min it will start it has spark it seams like it is vapor locking.


  2. #2
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,596
    +1
    1,276
    You sure it has spark when it won't start?

    Polaris Domestic (red) engine

    Service Bulletin PWC-00-05
    Move CDI Red/Purple wire to Orange terminal for reliable engine restarts


    Applies to all domestic engine Polaris PWC, two and three cylinder engines 1996-2000 (and possibly some 2001)
    All later domestic engines were wired this way from the factory.
    How the LR module controls domestic CDI power, and ensures reliable warm re-starts

  3. #3

    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Mills,NE
    Posts
    20
    I pulled the plugs and layed them on the head and had spark
    P.S. K447 I was the one that talked to you last week about the Genesis i that would not run with out dumping in fuel I tested everthing you said and it did come out to be the computor I sent it to them today hope to get it back for the next trip to the river. Itried to take off the codes and it did not work I didn't have time to try again before I sent it off.

  4. #4
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,596
    +1
    1,276
    Quote Originally Posted by cowranch 2006 View Post
    After I run it for a little while and shut it off it does not want to start rite back up

    if I let it set for about 5 min it will start it has spark it seams like it is vapor locking.
    Does it matter how long you run it before it won't restart?

    Does it idle normally?

    Does the choke make any difference when it doesn't want to restart?

  5. #5
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,596
    +1
    1,276
    Quote Originally Posted by cowranch 2006 View Post
    ...talked to you last week about the Genesis i that would not run with out dumping in fuel

    I tested everything you said and it did come out to be the computer

    I sent it to them today...

    I tried to take off the codes and it did not work I didn't have time to try again before I sent it off.
    Let us know what parts get replaced inside that Genesis i EMM.

    BTW, how many different PWC do you have?

  6. #6

    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Mills,NE
    Posts
    20
    I have a genisis i ,sltx 1050,slh 700,sl 750, stx 780 .The sltx idles fine I have choked it and it does not seem to make a difference it does not seem to make much difference if i let it idle down for a while it seems to help.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Problem with my 97 sltx wanting to start
    By cowranch 2006 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 06-29-2010, 09:25 AM
  2. I have Ignition Problem With my Sltx Help me!
    By Vortexx972 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 23
    Last Post: 03-03-2008, 02:23 PM
  3. OMG Problem with my rxp and myself!!!!
    By ADAMBOMB in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 04-20-2006, 09:55 AM
  4. Help, having problems with my 2005 RXT, low hours
    By 05rxt in forum 4-Tec Performance
    Replies: 6
    Last Post: 04-10-2006, 11:24 PM
  5. Found my Problem with My RXP after Service.
    By Water4fire in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 06-20-2005, 03:12 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •