Results 1 to 9 of 9
  1. #1

    Entire Electrical swap 650-750?

    Hello all,

    What I have done is taken an entire system- Electrical box, wiring, coils CDI- everything from the 650 motor, and placed it on the 750 motor Stator and matching Mag everything I possibly could. Nothing is seperate. The 650 Ran before i took everything out.

    Now once installed in the 750. It cranks and is showing power everywhere, but of course no spark.

    Also, I have a constant power when hooked to the battery - coming from the Blue-red wire FROM the stator. Where could that power come from?

    Any Ideas?


  2. #2
    FLjoyrider's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Florida
    Posts
    555
    must have something hooked up wrong.. check your grounds and go from there..

  3. #3
    All my grounds are correct. Wiring looks to be perfect. I have even gotten to the point where everything is disconnected. Eliminating any source preventing spark, just CDI, COILS, And stator. Then jumping the solinoid to get the motor turned, and nothing. Would I need a CDI possible throughout the swap?

  4. #4
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,930
    +1
    1,407
    Did you change the flywheel and stator?

  5. #5
    Yes everything that came out of the 650 is now on the 750. To my understanding the motors are the same- minus the bore size.

    To confirm. The stator, wiring, electrical box, coils and CDI from the 650 are now all attached to the 750 block in the ski.

    One odd thing is that the Blue/Red coming from the stator is showing power. The only power going to the stator is from the RESET SWITCH, to the stator. I by-passed this, and still no spark.

    THe strange part is that the 650 ran fine, after swaping everything, its not working. I'm missing something, somewhere...

  6. #6
    FLjoyrider's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Florida
    Posts
    555
    Try checking everything with an ohm meter.. specs are in the manual (on this site somewhere). check stator pulse coil and ignition coils, might as well check the charging coils too.. lets see what else.. cdi is bad if everything else checks out good.. are the e-box grounds tied into the battery ground?

  7. #7
    No the E-box isn't tied to it. I'll try that right now. Thanks!

  8. #8
    No luck. Grounded box to battery. Still nothing.

  9. #9
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,593
    +1
    1,275
    Quote Originally Posted by Canadian_recreation View Post
    ...taken an entire system- Electrical box, wiring, coils CDI...from the 650 motor, and placed it on the 750 motor Stator and matching Mag everything I possibly could. Nothing is separate. The 650 Ran before i took everything out.

    Now once installed in the 750. It cranks and is showing power everywhere, but of course no spark.

    Also, I have a constant power when hooked to the battery - coming from the Blue-red wire FROM the stator. Where could that power come from?

    Any Ideas?
    Are you sure that combination of 650 CDI and 750 stator is compatible?

    What model years were the 650 and 750?

    Polaris Fuji (blue) engine

    How to test CDI, Magneto stator coils & Ignition coils on Fuji engines

    Did you ohm check the 750 stator?
    Sounds like you have a wiring error, or an internal short between the charging coil and the Blue/Red coil to the CDI.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Can I swap a 750 into a 650 without changing anything else
    By madmandoug in forum Polaris Tech Tips and Info
    Replies: 1
    Last Post: 07-29-2015, 01:13 AM
  2. SL 650 / 750 Pump Rebuild Question
    By rob2337 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 04-02-2008, 06:17 PM
  3. 650 750 780 difference? What's interchangeable?
    By rhislo in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 07-18-2007, 11:07 PM
  4. Differences Between 780 and 650/750 jugs
    By Rodneyae in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 01-03-2007, 11:11 PM
  5. 1000cc in a SL 650/750? WOW!
    By xlint89 in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 4
    Last Post: 10-21-2006, 08:29 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •