Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 18
  1. #1
    THE PLATE MAN JIM'S PERFORMANCE's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    6,194
    +1
    536

    can't believe it

    After work i decided to take my daughters SHO out to break it in with Leo, dropped it in the water and went to park the car then i got on the ski started it and gave it some gas I'm thinking to myself man this ski is cavitating bad then it clicked i guess my brain took a while forget cavitating this ski is not moving. I'm thinking to myself you got to be kidding a brand new ski and it don't move, Put it on the trailer and pulled the pump out looked at the pump no impeller on there, Then i looked inside and the impeller was lodged in the spacer. I'm thinking to myself you got to be friken kidding. After a little pulling i was able to get the impeller out and put it on and tighten it.

    Then i took it out and ran it for 1.5 hours with no other issues and with 1/2 tank it gps at 67 mph. i felt better after riding it.


  2. #2
    L Carlson's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Bonita Springs, Florida, United States
    Posts
    7,118
    +1
    2
    Glad you got it back up and rolling! Not a bad # for stock Wait till you add the extra parts! Lee

  3. #3
    zx11rider's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Cape Coral
    Posts
    1,132
    Glad you got it working Jim how does the sho handle waves compared to the xll (besides being a lot slower). Ron

  4. #4
    zx11rider's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Cape Coral
    Posts
    1,132
    thats the same speed as the seadoo 255gtx IS stock

  5. #5

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Central North Carolina
    Posts
    3,846
    +1
    527

    Thumbs up

    Reving these ski up on the trailer with no load on the pump impeller! These skis rev up quick and de accellerate very quickly causing the prop to spin it self loose on the shaft. These props need to be very tight on the shaft and don't snap the throttle open and closed so fast when the ski is not in the water use only moderate throttle movement while flushing or blowing water from the exhaust. Tommy Jordan

  6. #6

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    panama city beach 'fl
    Posts
    1,846
    +1
    9

    Cool

    Yamaha had that problem when they first came out with fx140,guys at the factory did not crank down on prop and if you were to free rev it on trailer 1st time it would back off ,you would think by now that would be fixed-but I guess not

    later cd

  7. #7
    One day at a time..... N8R's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    TAMPA
    Posts
    3,716
    +1
    41
    must have built on a Friday good numbers though

  8. #8

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Southern Florida
    Posts
    5,589
    +1
    345

    How ya feelin Leo?

  9. #9
    Duke's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Florida
    Posts
    10,004
    +1
    406
    Glad to see you figured it out so quickly!! Makes me think a little less about Yami every second.

  10. #10
    james k's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Panama City Beach,FL
    Posts
    950
    +1
    1
    Quote Originally Posted by JIM'S PERFORMANCE View Post
    After work i decided to take my daughters SHO out to break it in with Leo, dropped it in the water and went to park the car then i got on the ski started it and gave it some gas I'm thinking to myself man this ski is cavitating bad then it clicked i guess my brain took a while forget cavitating this ski is not moving. I'm thinking to myself you got to be kidding a brand new ski and it don't move, Put it on the trailer and pulled the pump out looked at the pump no impeller on there, Then i looked inside and the impeller was lodged in the spacer. I'm thinking to myself you got to be friken kidding. After a little pulling i was able to get the impeller out and put it on and tighten it.

    Then i took it out and ran it for 1.5 hours with no other issues and with 1/2 tank it gps at 67 mph. i felt better after riding it.
    Sorry to hear it Jim but thank goodness you are a mechanic and was able to get it taken care of fast without damage..

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Can't finger it? 500HP Impeller test
    By somefun in forum Sea Doo Sport Boats
    Replies: 19
    Last Post: 09-24-2006, 06:31 PM
  2. Code p-1509 Can't find it! What is it?
    By Water4fire in forum 4-Tec Performance
    Replies: 8
    Last Post: 08-09-2006, 10:41 PM
  3. can you believe this douche bag
    By godfather in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 20
    Last Post: 06-09-2006, 08:09 AM
  4. I can't stand it any longer....
    By lawracing in forum 4-Tec Performance
    Replies: 7
    Last Post: 05-07-2006, 07:01 PM
  5. I just can`t believe this-me bad
    By Pale Rider in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 11-11-2005, 10:12 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •