Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    novwhere
    Posts
    597

    RIVA ECU activations problem

    I buy brand new RIVA ECU from RIVA, and local BRP dealer can not activations. RIVA not sent me instructions for activations, but we know need us BUDS and ask RIVA about activations code. This code already sent Riva, but not options in BUDS for activations ( MODULE ) .
    Anybody know what I need do now?? I Ask Riva by email, but not answer back yet.


  2. #2
    2006 Turbo RXP boBO's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    STATE OF KUWAIT
    Posts
    1,034
    Call Bubba at Riva he will help you

  3. #3

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    ENGLAND
    Posts
    605
    Quote Originally Posted by repsol View Post
    i buy brand new riva ecu from riva, and local brp dealer can not activations. Riva not sent me instructions for activations, but we know need us buds and ask riva about activations code. This code already sent riva, but not options in buds for activations ( module ) .
    Anybody know what i need do now?? I ask riva by email, but not answer back yet.
    all you need is the activation code from riva....the guy with the buds should be able to get it activated with it,its a basic install with codes.....before you leave the dealer check the vts and speedo are working....double check them both....

  4. #4

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    novwhere
    Posts
    597
    Quote Originally Posted by MARK_LEGG View Post
    all you need is the activation code from riva....the guy with the buds should be able to get it activated with it,its a basic install with codes.....before you leave the dealer check the vts and speedo are working....double check them both....
    thanks MARK,

    but before when I go my dealer RIVA sent me code ( Thanks to Jerry to speed ) else I not have installed speedo and VTS

    in BUDS not was options for activations ...

  5. #5

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    ENGLAND
    Posts
    605
    Quote Originally Posted by repsol View Post
    thanks MARK,

    but before when I go my dealer RIVA sent me code ( Thanks to Jerry to speed ) else I not have installed speedo and VTS

    in BUDS not was options for activations ...
    SOMETIMES BUDS DONT ACTIVATE THE VTS OR SPEEDO.....ALL NEEDS TO BE DONE IS A REWRITE....ALOGORITHIMS....M BOAT..0.3164...B BOAT...0000...THESE HAVE TO BE INSTALLED TO GET YOUR SPEEDO AND VTS WORKING,A GUY FROM RIVA TOLD ME THIS MAY TAKE SEVERAL ATTEMPTS,SO CHECK ALL FUNCTIONS BEFORE YOU LEAVE THE DEALER SAVES LOTS OF TIME....DONT ASK ME HOW I KNOW THIS

  6. #6
    Got Boost? psycho rxp's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Port St. Lucie, FL
    Posts
    5,445
    +1
    182
    They will need to go under replace ecu in their BUDS menu, just like replacing a bad ECU. Then when they get it installed, they can enter the activation code, and program keys, activate VTS, etc..

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Riva Ecu Activation
    By skoepp in forum 4-Tec Performance
    Replies: 41
    Last Post: 01-22-2009, 02:18 PM
  2. 2006 riva ecu activated
    By FAST RXP in forum Sea Doo Classifieds
    Replies: 0
    Last Post: 11-23-2008, 04:38 PM
  3. 04-05 Riva ECU ACTIVATION
    By kp04rxp in forum 4-Tec Performance
    Replies: 14
    Last Post: 05-10-2008, 10:57 PM
  4. 05' No warranty left, need help with RIVA ecu activation
    By MIARider in forum 4-Tec Performance
    Replies: 7
    Last Post: 03-21-2008, 09:55 PM
  5. riva ecu,activate
    By jamiej in forum 4-Tec Performance
    Replies: 14
    Last Post: 02-23-2008, 12:13 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •