Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    rxpredviper's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    WPB
    Posts
    2,248
    +1
    62

    ???????05 rxp rpm problem???????

    Gus we have a 05 rxp no mater what prop small or big tha RPM dont go more thant 8100 cant someone have a idea whats the problem thanks.ECU posible.


  2. #2
    richrxp's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Netherlands
    Posts
    949
    +1
    1
    Did you bend the prop for extra rpm's?

    1mm is 100 rpm's.

    Maybe that will help.

  3. #3
    rxpredviper's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    WPB
    Posts
    2,248
    +1
    62
    Quote Originally Posted by richrxp View Post
    Did you bend the prop for extra rpm's?

    1mm is 100 rpm's.

    Maybe that will help.
    no we put a 15/20 8100
    we put a 14/19 8100
    and 15/19 3 blade and tha same 8100

  4. #4
    Been there and back! BDNJ's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Silver Bay, Toms River, N.J.
    Posts
    1,536
    what ecu? stock?
    did u check your throttle cable connection to throttle body?..... for slack @ wot.


    Brendan

  5. #5
    speedskixp's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    venice fl.
    Posts
    8,117
    +1
    120
    What mods are on the ski? 8100 with a 15/20 does'nt sound like anything is wrong to me umless you are running more boost than an x-charger. Also a 15/19 3 blade will turn very close to the same rpm as a 15/20 4 blade. Keep in mind that the rpms only read in 50 rpm increments on the 05s.

  6. #6

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Tampa
    Posts
    115
    Are you monitoring boost pressure, fuel pressure on it?

  7. #7
    rxpredviper's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    WPB
    Posts
    2,248
    +1
    62
    Quote Originally Posted by BDNJ View Post
    what ecu? stock?
    did u check your throttle cable connection to throttle body?..... for slack @ wot.


    Brendan
    stock and the cable is fine .

  8. #8
    rxpredviper's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    WPB
    Posts
    2,248
    +1
    62
    Quote Originally Posted by speedskixp View Post
    What mods are on the ski? 8100 with a 15/20 does'nt sound like anything is wrong to me umless you are running more boost than an x-charger. Also a 15/19 3 blade will turn very close to the same rpm as a 15/20 4 blade. Keep in mind that the rpms only read in 50 rpm increments on the 05s.
    The problem is that he has is tha dosen want to go more than 74MPH went the 07 rxp is doing 77MPH with a same stuff explain that

  9. #9
    speedskixp's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    venice fl.
    Posts
    8,117
    +1
    120
    Yes, I would expect a rxp turning a 15/20 at 8100 rpms to be in the 77mph range. Being that it is on going 74mph I would be looking for a drag related issue such as a broken intake grate , pump shoe, or a severely trashed wear ring wich I assume you would have noticed while switching props.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 05 RXP steering problem
    By trbojas in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 02-07-2014, 11:37 PM
  2. 07 RXP RPM Problems
    By rxp steve in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 07-24-2010, 03:27 PM
  3. 05 RXP electrical problem
    By Roger H in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 01-27-2008, 09:23 PM
  4. Stock 05 RXP RPM`s
    By Big Red Monster in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 06-07-2006, 10:34 AM
  5. 05 RXP Starting problems
    By Cody Townsend in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 05-09-2006, 05:51 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •