Results 1 to 8 of 8

Thread: Throttle body

  1. #1
    Nedo69's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Wollongong, Australia
    Posts
    67

    Throttle body

    Hey guys, lookin for some advise regarding an RXP throttle body I purchased recently. It has been modified and bored out by seadoo centre but has had the idle bypass removed and capped off. Will this create any issues as I am thinking it will at least cause a rough idle and possibly even throw a fault code.
    Ill attach some pics and specs if anyone wants to see, but if it doesnt suit my application it might be of use to someone else.


  2. #2
    2006 Turbo RXP boBO's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    STATE OF KUWAIT
    Posts
    1,034
    Same thing happened to me, you need to connect your ski to the BUDS to clear the TBS

  3. #3
    formerly Gold06RXP Turbo Nick's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Dayton, OH
    Posts
    2,095
    +1
    97
    It may hunt around for a proper idel speed without the iac connected

  4. #4
    richrxp's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Netherlands
    Posts
    949
    +1
    1
    You must go to the dealer,to reset your tps sensor.

    Your ecu must be reset,this is always the case when another throttlebody
    is placed.

  5. #5
    Nedo69's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Wollongong, Australia
    Posts
    67
    Thanks fellas,
    So all in all it should run fine even without the idle bypass if I reset ECU with BUDS??

  6. #6
    ROTAX RACING performance
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    sweden
    Posts
    1,462
    +1
    17
    if you dont run a EMS system , you need the Idle bypas valve for correct throttle calibration . you need to re install the bypass valve, then connect your ECU to the BUDS system

  7. #7
    that its right

  8. #8
    Doel Tiburon1264's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Jacksonville, Florida
    Posts
    2,343
    +1
    11
    Ross did my TB mod. The TBS/TPS was not working properly. I took it to the dealer they install the BUDS system.The sensor was reading 20% from a 85% spec. I replace the TBS/TPS and everything is working good now with readings of 85%. My recommendations take in let the dealer install the BUDS system and be in the safe side. If you running aftermarket parts check your AFR my ski was running 11.5 AFR WOT but no hole shot(idle speed and midrange was out of range).

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. I tested the bored throttle body
    By Green Hulk in forum 4-Tec Performance
    Replies: 78
    Last Post: 01-17-2009, 03:08 PM
  2. Bored throttle body
    By Green Hulk in forum 4-Tec Performance
    Replies: 61
    Last Post: 09-10-2007, 01:01 PM
  3. Procedure for swapping ECUs and Throttle Bodies?
    By Jarrett in forum 4-Tec Performance
    Replies: 6
    Last Post: 05-29-2006, 12:40 AM
  4. Intake manifold? Throttle body?
    By 01xdime in forum 4-Tec Performance
    Replies: 21
    Last Post: 10-06-2005, 11:22 AM
  5. WTB Throttle Body for project
    By 1 FAST VE in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 08-18-2005, 10:45 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •