Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    kems's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    45

    07 rxp chewing coolant!

    I have a 07rxp, has about 50hours on the engine, latley its been chewing threw coolant!
    i filled up the bottle to just below the maximum level. Took it out, went threw half a tank of gas. Came home, flushed the ski and the coolant is below the low level mark on the bottle now.
    Have i got a leak in my lines somewhere?
    or is it an engine problem?


  2. #2
    Never Time To Ride antoniodef's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Waterford, Michigan
    Posts
    1,169
    I don't believe you should fill it to the max line when it is cool. It will expand when the engine heats up and will actually cause you to be over full and leak out.

    Did you notice coolant in the hull from any leaking fittings to the rideplate? Did you check your oil to see what it looks like, if any coolant was in it?

  3. #3
    Site Admin Green Hulk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Morgan City, LA
    Posts
    36,398
    +1
    2,524
    Do any work around the thermostat lately and remove hoses?

    If so make sure the hose going from the coolant tank to your thermostat is on the front fitting on the side of the thermostat. If you have it crossed with the hose coming from the oil cooler you will puke coolant out of your tank.

  4. #4
    jetskibum1's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Tairua New Zealand
    Posts
    496
    +1
    11

    Test

    Take the clear line from the water bottle and hang it out from under the seat into the foot well, warm up the ski and take it for a wide open throttle run and when you drop the throttle, observe the hose.....if it chunders coolant get a leak down test done on the engine as you may have head gasket issues.

  5. #5
    kems's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    45
    I havn't done any work on the thermostat lately, i cheked ally hoses to see if there are any splits/leaks in the hoses and they are fine.
    I will pull the clear tube out to the footwell and check if anything is coming out when im driving.
    There has been coolant in the hull, as when i washed it out last time a bit came ou the bungs.
    thanks for everyones help,i will let you know what happens

  6. #6
    Moderator RX951's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    League City, Texas
    Posts
    16,066
    +1
    23
    this may not be a place to look, I'm still learning the 4-tec, but check your rideplate bolts on top of the rideplate. I've seen posts where members ridelate bolts leak. Maybe there is a leaky spot that once the engine is warmed up it leaks more.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 07 rxp's
    By skillet in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 11-14-2006, 02:10 AM
  2. 07 rxp's
    By skillet in forum 4-Tec Performance
    Replies: 8
    Last Post: 10-17-2006, 11:39 PM
  3. 07 RXP
    By gotpurp305 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 11
    Last Post: 10-04-2006, 03:51 PM
  4. 07 RXPs look like they were made by playskool
    By excess in forum 4-Tec Performance
    Replies: 11
    Last Post: 09-18-2006, 12:25 AM
  5. 07 rxp colors
    By sabor in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 06-15-2006, 08:02 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •