Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1

    Yamaha 4 stroke help

    got a yamaha 4 stroke it gets up to about 25 an hr. then its like it goes into a neutral you can hit the gas all u want just revs up goes nowhere any suggestions what it could be.


  2. #2
    I didn't want to put on a SHO, so im just a HO! ghostrider757's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Chesapeake, VA
    Posts
    45
    Have you checked the grate and impeller for damage/seaweed etc?

  3. #3
    superair's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Smith Lake, Alabama
    Posts
    424
    +1
    20
    Have you sucked anything up into the pump? Sounds like a pump / prop problem.

  4. #4
    nothing in the impeller

  5. #5
    Quote Originally Posted by superair View Post
    Have you sucked anything up into the pump? Sounds like a pump / prop problem.
    nothing visible in the impeller is that the only place something could get stuck in?

  6. #6
    SHOBiz's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Wylie, Texas
    Posts
    3,577
    Not much information here. What ski? More detail of the issue...

  7. #7
    superair's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Smith Lake, Alabama
    Posts
    424
    +1
    20
    Quote Originally Posted by cyrilcouchman View Post
    nothing in the impeller
    Might be a stupid question but the reverse grate is not partially down is it?
    The prop is threaded, The only other thing is the coupler for the crank shaft to the drive shaft. I have not seen how these are attached on the newer ones, if it has a key way it could be spinning.

  8. #8
    where does the pump suck from sorry not a clue

  9. #9
    tomorrow i will get the model an yr but i do know its a four stroke its my sisters trying to get info for her thanks

  10. #10
    superair's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Smith Lake, Alabama
    Posts
    424
    +1
    20
    Quote Originally Posted by cyrilcouchman View Post
    where does the pump suck from sorry not a clue
    The intake for the pump is the at the intake grate located on the bottom of the craft directly in front of the ride plate ( the alum. plate at the bottom back of the craft).

    It looks like the shafts are splinned to the couplers so most likely not that

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. kawasaki 4 stroke help
    By 0ne8one in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 10-12-2007, 03:14 PM
  2. two stroke help
    By Vmoney RXP X 25 in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 10-11-2007, 09:11 PM
  3. 99 yamaha XL 1200 help???
    By gatorfan in forum Yamaha How To & FAQs
    Replies: 3
    Last Post: 08-15-2007, 09:32 PM
  4. Yamaha Gp1300R newbie! Help.
    By jesperducati in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 18
    Last Post: 04-17-2007, 05:20 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •