Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 30
  1. #1
    home of the dislexic fingers breon's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    port st lucie fl
    Posts
    3,471

    Part throttle backfire..???

    BEEN HAVING A FEW ISSUES WITH MY SKI ..
    RUNNING GREAT THEN BAM ...WAS RUNNING POOR.... HAD NO POWER...SPUDDERING ...LIKE IT WAS RUNNING ON 2 CYL..CHANGED PLUGS NO DIFF... COMP CHECK ..GOOD ..INJECTORS GOOD... EXCHANGED COIL PACKS TO TEST .....GOOD... CHECKED VALVE TRAIN VISUALLY GOOD.... GOOD COMP....135 ACROSS THE BOARD...
    WE ALSO CHANGED THE MAP SENSOR ..TO A DIFFERENT ONE JUST TO SEE IF THAT WAS THE PROBLEM ....AND THE INTAKE TEMP SENSOR WAS REPLACED...IT POPPED A CODE ...HAD IT CLEARED ON BUDS..IT DIDNT COME BACK...

    FOUND .HAD A SUPERCHARGER WASHER FAILER...SO NO BOOST BREATHING THROUGH THE CHARGER AND INTERCOOLER ..IT DIDNT LIKE IT ..IT WAS BACKFIRING THROUGH THE INTAKE ...NO POWER ...ECT ..TOOK THE MOTOR OUT REMOVED THE REAR ..FOUND MOST OF THE PIECES OF WASHER...ALL THE GEARS WER GOOD.. NO MARKS ON THE TIMING CHAIN...OR RING GEAR...PUT IT ALL BACK TOGETHER..ALL IS GOOD ON THE TRAILER...

    TOOK IT OUT IDLES FINE ....NO LEAKS ..GOT ALL THE HOSES TIGHT...WOT RUNS GREAT ...THINK ALL IS GOOD TO GO ...HIT A NO WAKE SLOW ZONE....AT PART THRODDLE SAY 15 TO 25 % IT BACKFIRES THROUGH THE INTAKE ... AND MISSES ..COIL PACKS ARE ALL THE WAY ON ..WIDE OPEN IT IS GOOD...GETTING 8100 DOUBLE UP ONLY 50 LESS THAN NORMAL SINGLE ..MAY SITLL NEED TO ADJUST THE OIL LEVEL...
    IT ISNT THROWING ANY CODES....
    THINKING TPS ..BUT THOSE DONT USUALLY GO BAD...
    IDEAS APPRECIATED....


  2. #2
    home of the dislexic fingers breon's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    port st lucie fl
    Posts
    3,471
    got the kids this weekend want to toss them off the tube ...anyone

  3. #3
    home of the dislexic fingers breon's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    port st lucie fl
    Posts
    3,471
    still looking for some insite

  4. #4
    Vern's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Grand Haven, MI
    Posts
    3,594
    +1
    128
    wow, I wish I had some ideas ... I really don't know what could be causing that. Strange that it runs great top speed ... no rpm or speed loss at WOT at all?

  5. #5
    home of the dislexic fingers breon's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    port st lucie fl
    Posts
    3,471
    thnaks for thinking about it ...ya it was real strong..top end....just back fires as you roll on..from a no wake or up it just a bit in the slow zones........its right about where you would tow a tube....about 25 mph under load

  6. #6
    HighPSI's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Melbourne, FL
    Posts
    410
    Lean stumble?

  7. #7
    home of the dislexic fingers breon's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    port st lucie fl
    Posts
    3,471
    Quote Originally Posted by HighPSI View Post
    Lean stumble?
    could be but dont know why it would all of the sudden be lean there

    it was running great before the charger failer...

    the ski set up has been the same for 2 years...

    what could cause it to all of the sudden belean there ...

    could cam timing cause that...???
    but it still runs great top.. and has great comp....

    i know valves to tight loose can cause things but we dont adjust ours??

    just trying tothink it through

  8. #8
    AKA: Larry lafjax's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Jacksonville, Fl
    Posts
    3,032
    Bad or clogged injector? Intermittent spark coil?

  9. #9
    King_Of_Fun's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Catawba Island, Ohio
    Posts
    2,703
    Is the backfire coming back through the intake valves or exhaust valves? If it's coming back through the intake valves, has it cracked the plastic intake manifold yet? I don't think that you would hear it if it was coming through the exhaust system unless you have a through hull exhaust system... Ron

  10. #10
    home of the dislexic fingers breon's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    port st lucie fl
    Posts
    3,471
    Quote Originally Posted by King_Of_Fun View Post
    Is the backfire coming back through the intake valves or exhaust valves? If it's coming back through the intake valves, has it cracked the plastic intake manifold yet? I don't think that you would hear it if it was coming through the exhaust system unless you have a through hull exhaust system... Ron
    it is poping through the intake ...i have a through hull but it is definately the intake.....manifold is fine so far ...it isnt a big bang just kind of a pop pop and it goes away ...as i said it is about 15 to 25 mph at 15 to 20 % throddle .......nail it and she screems along fine...

    lafax

    pulled the fuel rail and watched them seems fine ...coili packs are a possibility ....but why only at 15 to 20 % under load ..on the trailer it is fine ...
    i appreciate the thoughts and helping me think it through .

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 96 SLTX - part throttle bogging and RPM
    By bust7015 in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 14
    Last Post: 09-16-2013, 01:38 PM
  2. GP1200R part throttle hesitation
    By silver93t in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 6
    Last Post: 02-05-2013, 09:36 PM
  3. FS ***4-Tec Parts*** Throttle Body
    By Alpheus in forum Sea Doo Classifieds
    Replies: 10
    Last Post: 05-30-2012, 04:03 PM
  4. Part throttle missing
    By Justin89 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 07-20-2009, 05:54 PM
  5. Part Identification.....throttle linkeage
    By radbayrakeday in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 5
    Last Post: 08-03-2008, 02:21 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •