Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    JRINJAX's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Jax, Florida
    Posts
    872
    +1
    1

    Need Exhaust turbine wheel

    My boost has never been as good as it should be. I sent my fibre optic color camera into the induction inlet and the wheel looked perfect. I slipped the band and most of the fluid lines and found that my exhaust turbine wheel is completely shot.
    Does anyone want to sell a bad turbo that still had a good exhaust wheel and the heat shield plate that is right behind the wheel?
    BTW this wheel has over 500 hours of high RPM use on it.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	IMG_0632.JPG 
Views:	84 
Size:	62.6 KB 
ID:	157262  


  2. #2
    Yeah I'm a coucher, and proud of it! ticketplease's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    On Lake Bistineau
    Posts
    73

    Turbo part?

    Have yopu checked with Brokeazzhonda on PWCtoday.com? I know he is doing some fixes on Turbos. Maybe he has the part.

  3. #3
    JRINJAX's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Jax, Florida
    Posts
    872
    +1
    1
    I am purchasing a failed center core that has a good turbine and hopefully a good shaft from him and hopefully will combine the two to make a good one.
    If that does not work, I have a good source on a good center core.

  4. #4
    JRINJAX's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Jax, Florida
    Posts
    872
    +1
    1
    Well,
    Hopefully I have gotten it fixed. I bought a really good turbo cartridge from PROMOD [Aurice] and got it installed today. Hopefully I will have time to water test it tomorrow.
    BTW, when the turbos quit turning, they pump engine oil into the engine's intake. I had almost two quarts of oil in my intercooler when I pulled the turbo's discharge tube loose.
    It fouled the plugs or else it could have pumped all the oil out of the engine.

  5. #5
    JRINJAX's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Jax, Florida
    Posts
    872
    +1
    1
    It ran good today turning out 14PSI [Macboost] @ 6200 RPM and had a great holeshot. On the way home it started shutting down on overboost above 5K 10 PSI boost, so I might have a failed MAP/TCP sensor.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Need Exhaust parts for 98 GP-760 PLEASE"
    By gutterboy2ca in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 0
    Last Post: 06-09-2008, 05:32 PM
  2. need exhaust sizes on ultra 250
    By hydrojunkie in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 7
    Last Post: 02-29-2008, 01:18 AM
  3. Need exhaust hose
    By Neal Van in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 09-12-2007, 11:35 PM
  4. Need your help! Need Exhaust Clamp for RXP!
    By Matth3wJL in forum 4-Tec Performance
    Replies: 8
    Last Post: 06-04-2007, 02:21 PM
  5. Need exhaust for 66v
    By Robsauto2 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 05-22-2006, 06:06 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •