Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 18
  1. #1

    not reaching top rpm

    rxp07 with only 7600 rpm. installed riva stage 1 and still got the same rpm. can anyone help me get the most out of my ski?

    thanks


  2. #2
    no reverse jayohentran's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    virginia
    Posts
    543
    +1
    1
    how is your oil level?

  3. #3
    it's in the middle.

  4. #4
    no reverse jayohentran's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    virginia
    Posts
    543
    +1
    1
    how is your supercharger? has the ski ever had a problems with the clutch washers? has it been changed out to the riva metal washers yet?

  5. #5
    first thing i did was to change the washers. so it's no longer ceramic. since i got the ski i neved had it reach 8000. got 200 hours on it now

  6. #6
    no reverse jayohentran's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    virginia
    Posts
    543
    +1
    1
    damnnn, you must ride that thing A LOT. this is just a thought, but maybe the supercharger needs a rebuild. how is the slip on it? maybe it's not pushing out the boost it should to get you to those rpms.

  7. #7
    GOT BOOST? Dockside's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    3,879
    +1
    116
    how many hrs on the charger since it was rebuilt last?

  8. #8
    after the break-in, i changed the washers. since then i never opened the super charger.

    a note though, from 0 hours to 210, i have never seen the rpm reach 8000

  9. #9
    how can i check if there's a slip? i dont have problem with acceleration nor with it's speed (that which i usually had). i ran now around 67mph

  10. #10
    GOT BOOST? Dockside's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    3,879
    +1
    116
    OK you need to pull the charger off and rebuild it. They need to be rebuilt every 100hrs and you have 200hrs when you remove it make sure nothing is missing.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. GP 1300 not reaching max rpms. bogs out at 42 mph
    By Binihana in forum Yamaha How To & FAQs
    Replies: 17
    Last Post: 07-13-2011, 01:27 AM
  2. Low top speed and not reaching max rpm?
    By Budga in forum Honda Open Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 03-28-2011, 07:02 PM
  3. 03 msx 140 not reaching full rpm??
    By REG-DOG in forum MSX/Matrix
    Replies: 6
    Last Post: 08-10-2010, 08:24 AM
  4. Wet Plug 96 GSX - Not Reaching MAX RPMS
    By Seapoo in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 23
    Last Post: 08-24-2009, 05:40 PM
  5. 96 XP not reaching full RPMS consitently
    By DarthAWM in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 14
    Last Post: 04-17-2008, 10:59 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •