Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    britojunior's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    São Paulo - Brazil
    Posts
    29

    Need help, loose almost 600 rpm with full throttle

    Hello I have a FZR with, Motec, impeller 13/22 Solas, B1 supercharged whell, R&D power core intake manifold, intercooler cooling kit, intercoller cfm kit, R&D power filter, R&D ride plate and intake grate i could reach this weekend 75.1 mph on GPS Garmin at 8.000RPM sea level.

    But there is a problem, after about 20 seconds with full throttle the RPM starts going down until 7500 RPM, so I lost about 500 RPM and the speeds goes down too. So i ask, is it happening because i'm not using Fuel Pressure Regulator Kit, or can be other problem?


  2. #2
    Quote Originally Posted by britojunior View Post
    Hello I have a FZR with, Motec, impeller 13/22 Solas, B1 supercharged whell, R&D power core intake manifold, intercooler cooling kit, intercoller cfm kit, R&D power filter, R&D ride plate and intake grate i could reach this weekend 75.1 mph on GPS Garmin at 8.000RPM sea level.

    But there is a problem, after about 20 seconds with full throttle the RPM starts going down until 7500 RPM, so I lost about 500 RPM and the speeds goes down too. So i ask, is it happening because i'm not using Fuel Pressure Regulator Kit, or can be other problem?
    Sounds like a cooling issue. Check in Yamaha section for cooling line routing or cooling rerouting. JD1 or Jerry would know about it.

    Can you check your data logging to see what the engine temps are when the RPM's drop?

    Maybe post your data file so others can look into it. The answer could be right in the data logging.

  3. #3
    SHOBiz's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Wylie, Texas
    Posts
    3,577
    Post your log file (if you have logging) or your ECU file for Pete or someone else to look at also to see if something is up.

  4. #4
    britojunior's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    São Paulo - Brazil
    Posts
    29
    Quote Originally Posted by SHOBiz View Post
    Post your log file (if you have logging) or your ECU file for Pete or someone else to look at also to see if something is up.

    ok I will take my logging and post here.

    thanks

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 51
    Last Post: 09-30-2013, 06:56 PM
  2. SOS... Need Help... GPR1300 Only 5600 RPM @ WOT (Gurus Unite)
    By klze in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 23
    Last Post: 09-04-2012, 10:19 AM
  3. rxp-x 2012 need help to solve my rpm problem
    By abdulla in forum 4-Tec Performance
    Replies: 9
    Last Post: 04-20-2012, 12:58 AM
  4. low rpm's full throttle please help!
    By mcewen in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 6
    Last Post: 10-29-2009, 01:03 AM
  5. Need help and advice VX110, rpm surges?
    By SlowStang305 in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 11
    Last Post: 02-23-2009, 08:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •