Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    Engine running rough Turbo not kicking in.

    I have a 2004 Honda F-12x Turbo. It was running fine and then stored for about 3 months. (Winterized while stored with plugs removed and oil in cylinders, fuel drained, etc) The first time it was put in the water it was very sluggish, almost like it was missing on one cylinder. When the throttle is wide open you can tell that the turbo is not kicking in. Top speed used to be around 64 by the wish-o-meter but now tops out at 48. If you slowly let off the throttle and let the speed decrease to about 35mph it will all of a sudden smooth out and jump to about 45mph with no increase in throttle. As soon as throttle is increased, it goes back to running rough. I took it to the local Honda Stealer and they claimed to have ran some tests. They gave me a report showing that the compression was good in all cylinders, and that the wastegate and Turbo were working and that there were no codes. They claimed the number 4 plug was fouled and replaced it for $112.00. I put it in the water today and itís the same as before. I donít want to take it back to them. I canít believe itís anything major after just being stored for 3 months. It has 112 hours on it. Any ideas or help would be much appreciated.


  2. #2
    JRINJAX's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Jax, Florida
    Posts
    872
    +1
    1
    Change all of your plugs, $10 a piece at Advance Auto Parts. 99% chance this is your problem.

  3. #3
    Thanks, I'll give that a shot and report back.

  4. #4
    Sorry it took so long to reply. Turns out it was the wastegate solenoid. I found the answer in another forum here, which gave good info on how to test your old one. Mine failed and I replaced it for about $85.00 and it now works great.

  5. #5
    Moderator
    I build Horsepower
    NitroShark's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Greenville,SC
    Posts
    1,388
    +1
    13
    That would be in the sticky i posted below.

    http://www.greenhulk.net/forums/show...heck-procedure

    Shawn

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. MSX 150 Turbo not kicking in
    By helpinGA in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 8
    Last Post: 07-19-2015, 11:31 AM
  2. Power Valves Not Kicking In
    By jetboatdave in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 08-07-2011, 02:37 PM
  3. 260LX Turbo Isnt Kicking in?
    By DJBL3ND in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 21
    Last Post: 07-18-2011, 04:13 PM
  4. 2006 Stx 12F - Running Rough/Idle not steady
    By Miceleb in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 07-09-2011, 06:09 PM
  5. 96 Polaris 780 SLX engine running rough
    By jodorczyk in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 07-22-2010, 09:26 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •