Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Gonzales, La
    Posts
    2,145
    +1
    9

    How is everyone getting their top speeds?

    Okay, so I got my used '04 RXP with 50 hours and it only did 64.5 mph. The oil was way over the top bend, so I sucked it out and got 64.7 mph. Both runs were with 0 - 1 bar of gasoline and I weight 190 lb.

    I found that the wear ring had .030" clearance so I replaced it (freezer trick worked like a charm). Went back today and got 65.5 mph with 6 bars of gas. But, I did figure out that if I scooted all the way back on the seat, with my feet on the rear deck, and crouched down below the handlebar, I could squeek out 66.3 mph. BTW, all runs were at 7900 rpm.

    Is this normal for my ski, weight, gas, and riding position? Are most people getting their top speeds in the superman position?

    Also, I noticed that the ski seems to run out of steam at about 60 mph. Accelerating from 60 to 64 mph takes a while. If I want to reach 65+, I'd better have 1/4 mile of straight river in front of me. Is this normal?

    Thanks again,
    Mike
    Last edited by engineermike; 09-03-2006 at 08:18 PM.


  2. #2

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Owensboro, KY
    Posts
    109
    Your RPM's seem a little low. I haven't gotten to GPS my 05 but I max out the revs at about 8100 have hit 8150 a few times but don't know how exactly. haha

  3. #3
    Yeah Mike, your R`s sound a bit low, is it hot when you were testing, heat fade maybe, would explain the long drawn out increase fron 60-64...PR...

  4. #4

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Gonzales, La
    Posts
    2,145
    +1
    9
    Quote Originally Posted by Pale Rider
    is it hot when you were testing, heat fade maybe, would explain the long drawn out increase fron 60-64...PR...
    It was in the upper 80's today. I did run it about 10 miles across Lake Maurepas before doing the testing in a river.

    Mike

  5. #5
    oklagp1200r's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Newcastle, Oklahoma
    Posts
    2,893
    +1
    501
    Quote Originally Posted by engineermike
    It was in the upper 80's today. I did run it about 10 miles across Lake Maurepas before doing the testing in a river.

    Mike
    10 miles DAM

  6. #6
    Moderator The Bandit's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Wilmette, IL
    Posts
    8,373
    You have some other issue, You should be seeing at least 8100. I would check the impeller maybe repitch it, or check the S/C to see if it is slipping at high rpms. something is definately not right with your setup.

  7. #7

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Gonzales, La
    Posts
    2,145
    +1
    9
    Quote Originally Posted by RXP Steve
    something is definately not right with your setup.
    Gotcha. Wasn't there some knock sensor issue with the '04's? How do I tell if that's the problem?

    Mike

  8. #8
    Top banana's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Sittingbourne United Kingdon
    Posts
    753
    +1
    1
    In many cases Knock sensor problem would show 7500 rpm what prop you runing?

  9. #9
    Will work on YOUR ski for FREE! GeoRXT's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Miami, FL
    Posts
    4,438
    +1
    1
    I think he's stock...Correct me if Im wrong Mike....

  10. #10

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Gonzales, La
    Posts
    2,145
    +1
    9
    Stock prop.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Where is everyone getting their CONVERSION Motors/Hulls
    By Redcrownline in forum Conversion PWC Performance Skis
    Replies: 8
    Last Post: 11-23-2007, 05:25 PM
  2. how/where is everyone mounting their IC strainers??
    By TorquePhoto in forum 4-Tec Performance
    Replies: 21
    Last Post: 01-06-2007, 11:17 PM
  3. How is everyone?
    By Totallyblown in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 25
    Last Post: 07-01-2006, 11:07 PM
  4. Did everyone get their Christmas gifts?
    By Pistonwash in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 16
    Last Post: 01-05-2006, 08:25 AM
  5. What was your best first mod to get some top speed?
    By meeper in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 08-17-2005, 01:18 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •