Results 1 to 8 of 8
  1. #1

    Exclamation Need help fx12 t wont go over 50mph

    I TOOK IT TO THE DEALER AN THEY HAD IT FOR 4MONTHS B4 FINDING OUT WHAT WAS WRONG WITH IT I GOT IT BACK AN TOOK IT OUT ON THE LAKE IT DID 62 WIDE OPEN STOCK.... SO I TAKE IT HOME A TIRE BLOWS OUT AN I LET IT SIT FOR A WEEK AN THEN TOOK IT OUT AN AT THE GAS STATION IT STARTED THEN DROP IN TO THE LAKE AN IT DID NOT START UP BUT CRANKED OVER GOOD TAKE IT BACK TO THE DEALER AN THEY DID FUEL TEST COMPRESSION TEST AND SPARK WAS GOOD STILL NO START THEN NEXT DAY THEY SAID THEY CLEAN THE PLUGS AN IT STARTED UP SO I WENT AN PICK IT UP AN TOOK IT TO THE PARTS STORE AN GOT PLUGS SO I TAKE IT TO THE LAKE A RODE IT AN IT WENT 50 TO 58 MPH AN WOULD NOT GO OVER 5500 TO 5600 RPM'S SO THE ONLY THINGS THAT ARE ON THE SKI IS A AIR FILTER UNI THATS IT SO I NEED SO HELP


    THANKS ALOT.....


  2. #2
    JRINJAX's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Jax, Florida
    Posts
    872
    +1
    1
    You probably have a fouled plug. If that does not fix it, do a compression check. Advance Auto has the plugs for about $11.00.

  3. #3
    Did all that already....

  4. #4
    holleynut's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Galveston
    Posts
    42
    Are you sure your not cavitating? Some fishing line or small piece rope caught in the pump? Do you actually hear the motor running rough or weak?

  5. #5
    If u put the nose of the ski agaist a dock or sumthing that doesnt move it will rev to 6200 an then sum but if u jus try to take off or rollin take off does not get over 5720rpms an 55 to 58mph

  6. #6
    glockm22's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Iowa
    Posts
    28
    +1
    2
    Make sure your prop isn't all nicked up, if the engine is running fine but the ski won't go I would think their has to be something wrong with the prop. But it does seem odd if the engine is fouling plugs. Check the oil level in the engine and make sure it isn't over filled.

  7. #7
    Dave Sharp dav_dman's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    louisville Ky/so. IN
    Posts
    1,453
    +1
    1
    Quote Originally Posted by glockm22 View Post
    Make sure your prop isn't all nicked up, if the engine is running fine but the ski won't go I would think their has to be something wrong with the prop. But it does seem odd if the engine is fouling plugs. Check the oil level in the engine and make sure it isn't over filled.
    yeah oil level test and wgs test. Nitroshark has both procedures outlined for us, on the FAQ threads i think.

  8. #8

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Philippines
    Posts
    1

    wastegate

    check the wastegate, maybe its stuck..

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. help!!!!!my xl1200 wont go over 10mph till i hit a wave then comes to life
    By jacobcervino in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 07-14-2013, 06:05 PM
  2. Supercharger slipping? Gtx 185 wont go over 48 mph help!!
    By crzyjetskr in forum 4-Tec Performance
    Replies: 13
    Last Post: 08-25-2011, 09:34 PM
  3. speed wont go over 50MPH why...
    By Grimmi03 in forum Kawasaki How To & FAQs
    Replies: 5
    Last Post: 05-29-2010, 06:30 PM
  4. Please help GPR wont go over 30 mph
    By slydogge in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 12
    Last Post: 05-12-2010, 09:55 PM
  5. 95 wave venture idles, wont go over 7mph. Help!!
    By Larry 597 in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 4
    Last Post: 08-17-2009, 03:59 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •