Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Axel's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Yeppoon Qld Australia
    Posts
    63

    Idle @ 3300 after Fizzle install

    Has anyone seen 3300 revs at idle after fizzle install? Everything seems normal. Throttle is not caught or jammed. Ski runs great but won't idle where it used to. Any ideas?
    08 Rxt, A kit, 4" Air everything was "normal" untill install.


  2. #2
    R88ory RXP's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Kent, England
    Posts
    2,737
    +1
    46
    you may haved moved the throttle cable when puting the pipe thru to the fron it dont take alot of movement to make her rev to 3300 out of the water. Have a look at your throttle body to make sure the throttle is right against the stop with the trigger relesed.

    If its not then you will just have to adjust the throttle back so you have full motion from stop to stop again. R88

  3. #3
    2006 Turbo RXP boBO's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    STATE OF KUWAIT
    Posts
    1,034
    Air leak
    check the Intercoller block off, add some RTV on the O-ring

  4. #4
    Prohibido usuario
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Jerry's guest bedroom
    Posts
    3,469
    +1
    2
    Quote Originally Posted by boBO View Post
    Air leak
    check the Intercoller block off, add some RTV on the O-ring
    +1

  5. #5
    KC Blue Thunder's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Jacksonville, Florida
    Posts
    2,079
    This might help. I've used on my ski for checking for air leaks. clamp on to the S/C and hook up a air source to it, pressurize to the output of your S/C and listen for leaks. Very handy. http://www.siliconeintakes.com/produ...8149c92732ff18

  6. #6
    Axel's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Yeppoon Qld Australia
    Posts
    63
    I checked the throttle body and it appears to return to the closed position but never thought of the leak possiblity. Thanks guys

  7. #7
    2006 Turbo RXP boBO's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    STATE OF KUWAIT
    Posts
    1,034
    If the RPM high that mean you had air leak after the TB Not before the TB

    So I'm 100% sure the leak from the intercooler block off or the O-ring on the Intake manifold

  8. #8
    speedskixp's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    venice fl.
    Posts
    8,117
    +1
    120
    Quote Originally Posted by boBO View Post
    If the RPM high that mean you had air leak after the TB Not before the TB

    So I'm 100% sure the leak from the intercooler block off or the O-ring on the Intake manifold
    No doubt!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Idle question after intercooler install
    By sdman in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 1
    Last Post: 06-03-2012, 07:11 PM
  2. Raider 1100 off idle bog after primer install , help
    By junny in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 20
    Last Post: 09-07-2011, 10:04 PM
  3. 08 RXPX can I leave the rectifyer in place after a 4inch Fizzle install
    By gnalikalotamonky in forum 4-Tec Performance
    Replies: 10
    Last Post: 05-04-2010, 09:36 PM
  4. '97 GTX idle problem after new motor installed
    By Wildstyle in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 9
    Last Post: 09-09-2008, 01:11 PM
  5. idling rough after riva intake install
    By Insanediego Joe in forum 4-Tec Performance
    Replies: 62
    Last Post: 07-11-2006, 09:49 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •