Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 21
  1. #1
    Minmin's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Brisvegas
    Posts
    103
    +1
    1

    My ski sounds like a tractor?? Help

    Was riding today and all of a sudden my ski sounded like a tractor and loss power. Checked a few things like carbon seal, pump and wear ring and all of those are ok. It starts weird now with a little rattle and sounds like a tractor. Idle rpms are still around 1800 as usual.. However I've noticed there is more blowing out of the rear exhaust.. Seems to have a stronger smell of fuel than usual..

    Any suggestions anyone?


  2. #2
    Swedish Viking Craigo's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Seattle
    Posts
    1,367
    +1
    62
    Did ya check your supercharger?

  3. #3
    Minmin's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Brisvegas
    Posts
    103
    +1
    1
    Yep, tried to turn the prop by hand and it would not move.

  4. #4
    GOT BOOST? Dockside's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    3,879
    +1
    116
    id start with a compression test.....

  5. #5
    Minmin's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Brisvegas
    Posts
    103
    +1
    1
    Quote Originally Posted by Dockside View Post
    id start with a compression test.....
    Yep that's first on the cards when I have time..

  6. #6
    ROTAX RACING performance
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    sweden
    Posts
    1,462
    +1
    17
    sparkplug or coil, engine runs not on all cylinders, just take off the coil connectors (at the engine running ) , you have to start the engien after evrey time you take a connector out , as the ignition does not "powerback"

  7. #7
    Minmin's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Brisvegas
    Posts
    103
    +1
    1
    Quote Originally Posted by mrracing View Post
    sparkplug or coil, engine runs not on all cylinders, just take off the coil connectors (at the engine running ) , you have to start the engien after evrey time you take a connector out , as the ignition does not "powerback"
    Thanks Malte.

    Have been advised it may also be an exhaust valve that is broken or leaking.

    The exhaust has alot of pressure coming out of it now, and has a strong unburnt fuel smell.

    I also noticed very bad fuel consumption on my last ride too!

  8. #8
    ROTAX RACING performance
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    sweden
    Posts
    1,462
    +1
    17
    a exhaustvalve is not broken or bend, beacuse even if it is bend a little, you can not start the engine again, the engine will still run, but if you stop the engine you will not be able to start it again.

    and if the valve is broken , i would not even do a compressiontest !, but it is not , 1 cylinder has no spark, but the injector is still spray.

    i think bad coil

  9. #9
    Minmin's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Brisvegas
    Posts
    103
    +1
    1
    Quote Originally Posted by mrracing View Post
    a exhaustvalve is not broken or bend, beacuse even if it is bend a little, you can not start the engine again, the engine will still run, but if you stop the engine you will not be able to start it again.

    and if the valve is broken , i would not even do a compressiontest !, but it is not , 1 cylinder has no spark, but the injector is still spray.

    i think bad coil

    Great, thanks for the info!

  10. #10
    Xman's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    6
    I had exacly the same problem with my RXTX, it ended up been a cracked spark plug

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 12
    Last Post: 09-08-2015, 02:36 AM
  2. rolled my ski now gauges dont work. help please !!!!!!!!
    By masonhepburn in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 11-09-2013, 01:33 PM
  3. my ski runs like a turd
    By rwells173 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 9
    Last Post: 07-07-2009, 06:17 AM
  4. no wonder my ski ran like ass
    By mxl16 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 06-04-2006, 09:20 PM
  5. I want my RXP to sound like this.. hahaha
    By VFX_Artist in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 08-14-2005, 10:05 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •