Results 1 to 2 of 2
  1. #1

    Join Date
    Mar 2010
    Christchurch New Zealand

    Exclamation 701 raider backfiring thru crank seal

    Hi all.
    Can anyone share some insight on this problem?
    My {usually} trusty raider has just started backfiring thru the pto end crank main seal - only on over run. You can hear & see a puff of gas burping out of the seal on over run. I also note that the usually rock steady idle has become rough and unreliable.
    Is this a reed valve issue or a seal issue or something else?
    Has this happened to anyone else?

  2. #2
    krispaintballz's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Kenosha, WI
    Backfiring is usually a timing problem. But you might just have had a crank seal come loose. Split the cases check everything over and just get some new seals.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1100 Crank Seal install
    By bnovak in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 3
    Last Post: 09-16-2007, 11:52 AM
  2. Front crank seal
    By LETHAL RX7 in forum Yamaha How To & FAQs
    Replies: 3
    Last Post: 07-30-2007, 06:27 PM
  3. '94 701 Raider bogs WOT acceleration
    By jetskier90 in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 1
    Last Post: 07-14-2007, 12:52 AM
  4. Help !!!!!!!!!!!!!!!701 Raider Cooling System
    By jdcline78 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 12
    Last Post: 07-12-2007, 04:26 PM
  5. 701 raider question
    By one freaky 1300 in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 5
    Last Post: 05-24-2007, 01:41 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts