Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Chasing_the_Sun's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    new orleans
    Posts
    35

    In hull coolent leaks

    I have read the threads on the coolent system
    somewhere in the piles of hoses I got a leak I cant see.
    could I pressurize the coolent with a garden hose to help find the leaks or would this destroy some seal somplace

    any help would be nice thanks.


  2. #2
    oklagp1200r's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Newcastle, Oklahoma
    Posts
    2,888
    +1
    499
    Most obvious places are where the hoses attach to the ride plate inside the hull and the big hose on the coolant resivor bottle replace those spring clamps with regular hose clamps! You can also buy a coolant pressure tester to pressurize the system or ride the ski with the seat off to check for leaks in calm water of corse. Fix those areas first and then see if she still leaks or not!

  3. #3
    Chasing_the_Sun's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    new orleans
    Posts
    35
    first thing I did tighten all the hose clamps and add where they didnt put them after reading the other posts about this problem. my 06 dosent seam to have the threaded in hull connectors by the ride plate but replaced the spring clamps.
    I am going to remove them all and clean the connections and try again but think I need to pressurize it so would a garden hose damage it if I clamped it on.

  4. #4
    Chasing_the_Sun's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    new orleans
    Posts
    35
    well turns out it was sloppy service work from last year. st tammany and there kid mechanics forgot to put a hose clamp on the port side back into the water pump from the stern. amazed it laster so long befor blowing out whatever seal it had by being pushed on
    maby that was the suction side or something. anyway yes if you get work done most places have poor put together because the mechanic has moved to another project and the greenhorn puts things backtogether I think.
    anyway thats my issue i think Time to water test it.

  5. #5
    Chasing_the_Sun's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    new orleans
    Posts
    35
    well turns out it was sloppy service work from last year. st tammany and there kid mechanics forgot to put a hose clamp on the port side back into the water pump from the stern. amazed it laster so long befor blowing out whatever seal it had by being pushed on
    maby that was the suction side or something. anyway yes if you get work done most places have poor put together because the mechanic has moved to another project and the greenhorn puts things backtogether I think.
    anyway thats my issue i think Time to water test it.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2007 fxho , water in hull & oil leak HELP VIRGINIA
    By rrryyyaaannn87 in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 9
    Last Post: 07-12-2015, 10:43 PM
  2. oil in hull, loosing coolent
    By DustMan in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 07-17-2010, 12:13 AM
  3. Leak in hull... has to be the ride plate
    By pdxrealtor in forum 4-Tec Performance
    Replies: 12
    Last Post: 06-21-2009, 12:43 AM
  4. water leak in hull
    By seadoo93 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 3
    Last Post: 07-31-2007, 06:15 AM
  5. 95 gtx leaking water in hull
    By SUCKMYWAKE in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 05-25-2007, 09:31 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •