Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    Altezza01's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Destin, FL
    Posts
    1,527
    +1
    13

    Blinking red efi controller light

    I've heard of light going out on the efi controller but what about the red light constantly blinking? My ski bogs sometimes out of the hole and it runs great. Spinning a 15/23 from impros at 7290. Killer mid range and gets to 78 quick. But the red light on the efi controller blinks all the time. On the hose, if you rev it real quick it'll stop blinking and start back blinking when the rpms fall back down. Checked and redid the ground, unplugged the harnessand wverything looked fine. Anybody have any ideas.


  2. #2
    Altezza01's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Destin, FL
    Posts
    1,527
    +1
    13
    Alright, I changed out my efi controller with another one and it still bogs on low end. Efi settings are 7,9,7,7. And I also tried 8,9,7,7 but that's worse. Any suggestions from the gurus on what my problem is? Also I had 3 gallons of gas from the beginning of last year in there and I put 10 gallons in it today.

  3. #3
    I guess has'nt happend to no one.

  4. #4
    Altezza01's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Destin, FL
    Posts
    1,527
    +1
    13
    i have no idea why the red light is blinking. i've heard of them going out but not blinking. and as far as the bogging....me and woody discussed it and the 15 leading edge on my prop is a little too steep. i'm gonna go with a 14/22. hopefully that'll put me right around 7260

  5. #5

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    panama city beach 'fl
    Posts
    1,846
    +1
    9

    Cool

    Quote Originally Posted by Altezza01 View Post
    I've heard of light going out on the efi controller but what about the red light constantly blinking? My ski bogs sometimes out of the hole and it runs great. Spinning a 15/23 from impros at 7290. Killer mid range and gets to 78 quick. But the red light on the efi controller blinks all the time. On the hose, if you rev it real quick it'll stop blinking and start back blinking when the rpms fall back down. Checked and redid the ground, unplugged the harnessand wverything looked fine. Anybody have any ideas.
    had one at house do the same, dielectric grease in controller in both plugs and reset TPS (for some reason it was high) and after that it stopped

    later cd

  6. #6
    32 Valves To Love! Racecar_Dave's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Alum Creek
    Posts
    635
    +1
    2
    Call RIVA

  7. #7
    305coco's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    cape coral, florida USA
    Posts
    2,363
    +1
    55
    jesse mines does the same thing, and its a brand new controller
    do you have stock throttle body's ??

  8. #8
    krispaintballz's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Kenosha, WI
    Posts
    2,978
    I have heard of this too. Calling Riva is like talking to your grandma about motors. I wouldnt worry if its running good. For the low end bog try 6977 and see if it gets better. Try 7877 or 6877. It a shot.

  9. #9
    Altezza01's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Destin, FL
    Posts
    1,527
    +1
    13
    Quote Originally Posted by 305coco View Post
    jesse mines does the same thing, and its a brand new controller
    do you have stock throttle body's ??
    yeah stock TB with gutted oem airbox

  10. #10
    Altezza01's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Destin, FL
    Posts
    1,527
    +1
    13
    Quote Originally Posted by krispaintballz View Post
    I have heard of this too. Calling Riva is like talking to your grandma about motors. I wouldnt worry if its running good. For the low end bog try 6977 and see if it gets better. Try 7877 or 6877. It a shot.
    yeah, riva doesn't even make the efi controllers, r&d does. riva just buys them from r&d and stamps them riva. i haven't gotten down to 6 on #1 pod. but i'll try it. right now it's set at 7,9,7,7. lowell and woody talk me not to go below 9 on #2 pod with my porting.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. question about blinking red warning light on MFI display, Genesis 2003
    By Jose12889 in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 2
    Last Post: 04-20-2015, 05:47 PM
  2. Replies: 3
    Last Post: 06-06-2011, 11:18 AM
  3. Lights On Efi Controller
    By HIGHLAND LAKE BOYS in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 3
    Last Post: 04-29-2007, 08:20 AM
  4. EFI CONTROLLER INSTRUCTIONS (USAGE, NOT INSTALLATION)
    By ABBOTT in forum Yamaha How To & FAQs
    Replies: 0
    Last Post: 01-13-2006, 08:54 PM
  5. EFI CONTROLER & FUEL INJECTION SYSTEM FOR SALE
    By ABBOTT in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 1
    Last Post: 09-06-2005, 05:50 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •