Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 16
  1. #1
    Rt-HemiBoY's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    HiAleAH-MiAMi--FL
    Posts
    1,315
    +1
    24

    Question Power valve help!!!

    whztz up fellow members... im a lil worried about a weird finding yesterday when i was open up my power valve in my 02 1200gpr due to a lack of speed... i was just doing about 54-58 top speed i found out that my power valve where really dirty but the biggest problem was that the one in the middle cylinder was off the clip so it was diconnected.. i try to putt it back but it seems not to come up to reach the clip ill try cleanning even more and i gat it to go up a lil more.... im worried about if it may be bent or anithing due to been all the way down for who knowss how long or whats the problem that i doesnt wanna come up...... and also another question i put it the more i could up but i left it disconnected so im worried if it would damage or do anitning if i leave it in the up--- or open position due to is stuck at the open position now!!!!!


  2. #2
    Rt-HemiBoY's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    HiAleAH-MiAMi--FL
    Posts
    1,315
    +1
    24
    i just put everithing back and im revving way more now than before but im still worried about that middle power valve leaving it in the open position becouse i couldnt put it down again

  3. #3
    WATER WOODY's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Minden, Nevada, United States
    Posts
    10,664
    +1
    11
    You need to install Wave eater clips. If it were me, i would inspect all pv's, check for wear, replace if needed. You dont want one dropping! Did the valve break were the pin goes through?

  4. #4
    Rt-HemiBoY's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    HiAleAH-MiAMi--FL
    Posts
    1,315
    +1
    24
    i would definitly buy the wave eater clips and not it wasnt broken... and when u say inspect all of them u mean open up the cylinders becouse i check them by the clips they all look good now after the cleaning except the #2 which stay stuck in the open position all the other ones open and close as they should.....

  5. #5
    WATER WOODY's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Minden, Nevada, United States
    Posts
    10,664
    +1
    11
    So you took the pv shaft couplers off and checked each one by itself? or did you just take the bolt out of #2 so the shaft only moves 1 and 3

  6. #6
    philip_gpr's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Canada
    Posts
    2,724
    +1
    3
    best guess

    you are either missing the pin that goes across the top of the valve

    this pin is what the arm grabs thatt moves the valve up and down

    or

    you are missing the small screw that holds the power valve arm to the rod that rotates

  7. #7
    Rt-HemiBoY's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    HiAleAH-MiAMi--FL
    Posts
    1,315
    +1
    24
    Yes woody i remove the screw from the clip so only 1 and 3 moves becouse #2 is in the up position...

  8. #8
    Rt-HemiBoY's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    HiAleAH-MiAMi--FL
    Posts
    1,315
    +1
    24
    whatz up phillip i do have everithing that maked the valve moves but the problem is that that the one in cylinder #2 gat stuck in the open position so i remove the screw from the clip so only 1 and 3 are working now but my question is there any problem with #2 been in the open position for regular riding before it was at the close position due to been off the clip and i wasnt going too fast now i feel more revvingg from the ski....??????

  9. #9
    WATER WOODY's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Minden, Nevada, United States
    Posts
    10,664
    +1
    11
    Well, try and remove it, inspect the pv track for unusual wear, replace the valve. I think i have some used ones, if i do, ill send it your way. This is a 1200 non ported correct. I would try lightly tapping it back down to see if you can break it loose. Be easy though, post up pictures of the valve when you get it out. Any questions, gimme a call 775-315-0222
    Also, use penetrating oil to help it come out.

  10. #10
    Rt-HemiBoY's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    HiAleAH-MiAMi--FL
    Posts
    1,315
    +1
    24
    Thanks woody yea is a 1200 non ported so in order to remove the valve i would have to remove the cylinder rite???

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Dropped a power valve!! Help !?
    By Ffhd05 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 07-03-2014, 07:54 AM
  2. Help with Power Valve Motor
    By MNAPR in forum Yamaha How To & FAQs
    Replies: 17
    Last Post: 03-22-2008, 12:38 AM
  3. HELP..04 xlt 1200 22 hrs..power valves problem
    By db3055 in forum Yamaha How To & FAQs
    Replies: 4
    Last Post: 08-16-2007, 09:56 PM
  4. need help with power valve
    By RiverRat19405 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 3
    Last Post: 06-20-2007, 04:43 PM
  5. power valve help
    By speedy in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 03-17-2007, 11:50 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •