Page 1 of 20 1 2 3 11 ... LastLast
Results 1 to 10 of 191
  1. #1
    KWO's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Victoria, TX
    Posts
    58

    2009 Ultra 260x having starting issues

    I just bought a new 2009 Ultra 260X aand took it out last weekend. We ran for 2 to 3 hours shutting down to chill or have a cold one. I had to hold the starter down for 5 to 9 seconds till it finally fired off a few times. Anybody have any issues like this?


  2. #2
    My name is Sean and I am addicted to STXs smokeysevin's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Houston
    Posts
    4,486
    +1
    320
    my 12f is doing the same thing, i think its the battery but it may be the starter... Try getting a new battery.

    sean

  3. #3
    KWO's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Victoria, TX
    Posts
    58
    Battery felt strong..was thinking fuel issues???

  4. #4
    Quote Originally Posted by KWO View Post
    Battery felt strong..was thinking fuel issues???


    i faced that problem only when i use the SLO key .

  5. #5
    My name is Sean and I am addicted to STXs smokeysevin's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Houston
    Posts
    4,486
    +1
    320
    how fast does it crank? like normal or slow? does the dash flash? one thing you may try that really helped with my ski before the battery crapped out was to hit the starter button for less than 1 second, then let it sit and fire it again

    Sean

  6. #6
    KWO's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Victoria, TX
    Posts
    58
    No flashing dash...cranks the same as before...i might not have held the start button down long enough and then went back for another crank and it would not crank...let it sit for 2-3 minutes and then fired right up....gonna take it out this weekend to coleto lake and keep my cell phone handy...

  7. #7
    My name is Sean and I am addicted to STXs smokeysevin's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Houston
    Posts
    4,486
    +1
    320
    hmm check the spark plugs and go from there, how does it run on the top end?


    Sean

  8. #8
    KWO's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Victoria, TX
    Posts
    58
    jam up on the top end...still kinda breakin it in...but we grabbed 66 on the gps

  9. #9
    the wotman likes boobs wotman's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Australia
    Posts
    1,069
    +1
    48
    [QUOTE=KWO;1399390]I just bought a new 2009 Ultra 260X aand took it out last weekend. We ran for 2 to 3 hours shutting down to chill or have a cold one. I had to hold the starter down for 5 to 9 seconds till it finally fired off a few times. Anybody have any issues like this?[/QUOTEWhat your describing myself and plenty of other 260 owners have had the same thing. I recommend you do nothing as the problem just simply goes away between 20 and 30 hrs.If you type in the search section Balky start you will find some discussions about the issue.

  10. #10
    Kevan's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Lutz Florida
    Posts
    154

    08 Ultra New

    Quote Originally Posted by KWO View Post
    I just bought a new 2009 Ultra 260X aand took it out last weekend. We ran for 2 to 3 hours shutting down to chill or have a cold one. I had to hold the starter down for 5 to 9 seconds till it finally fired off a few times. Anybody have any issues like this?
    My new ski did the same thing. What were doing wrong here is that we threw it into back up gear and hit the throttle real hard and then hit the kill switch real quick. Let the engine throttle down before hitting the kill switch. That should solve your problem. Also if your warning buzzer is going off right when you start the ski wait for 5 seconds before staring engine after you stick key in.

Page 1 of 20 1 2 3 11 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Help with determining Ultra purchase - 2009 Ultra 260X *known* issues?
    By fpampan in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 10
    Last Post: 04-30-2014, 04:29 PM
  2. 2009 ultra 260x 15 hrs.
    By halfassjack in forum Kawasaki Skis
    Replies: 2
    Last Post: 09-08-2009, 08:04 AM
  3. 2009 Ultra 260x Part #'s
    By Scott in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 31
    Last Post: 12-08-2008, 01:44 AM
  4. 05 RXP having starting issues
    By sfackett0 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 21
    Last Post: 07-13-2008, 10:18 PM
  5. Replies: 16
    Last Post: 05-30-2007, 01:49 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •