Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Salinas CA
    Posts
    451

    Ski Run`s like Shat after wave crash.

    So if you remember my post about a wave I crashed into while spanking a Jet Boat. My ski dropped to idle and had no acceleration.
    Well I got a chance to look at it. I had no fuel pressure gage and found no other problem with the ski, so I pulled the fuel pump. Lookie here.
    Can anyone tell me what`s missing from the pic.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	IMG_0001.JPG 
Views:	54 
Size:	40.9 KB 
ID:	8268  


  2. #2

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Salinas CA
    Posts
    451
    So i called my local Sea-Doo dealer. Not in stock. I expected that. Did`nt ask a price either.
    So the local part`s house did a Bosch cross reference and found it. Not in Stock. $185.00 special order only.
    So here is my fix. Drill out the top of the pump to fit 1/8x 27 pipe thread.
    Tap the hole, screw it into the hole and cold weld the fitting.
    I`m going to use a hose with a loop to plumb it into the pump housing and presto. Fix 1 hour. Cost $15.00 bucks.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	IMG_0002.JPG 
Views:	43 
Size:	45.4 KB 
ID:	8273   Click image for larger version. 

Name:	IMG_0003.JPG 
Views:	40 
Size:	55.1 KB 
ID:	8274   Click image for larger version. 

Name:	IMG_0004.JPG 
Views:	45 
Size:	39.1 KB 
ID:	8275   Click image for larger version. 

Name:	IMG_0005.JPG 
Views:	48 
Size:	42.0 KB 
ID:	8276  

  3. #3
    Tiburon's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    South FL
    Posts
    242
    I like post like this, beat the system....... way to go bro.

  4. #4
    lugnut's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Texas
    Posts
    233
    Now that is superior chicken sh*t engineering...Good job ,I'll remember that "fix"

  5. #5
    Nonstop, all day, everyday. 01xdime's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Pasadena, MD
    Posts
    3,682
    +1
    1
    I love it.

  6. #6
    sourpower RXT's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Victorville, Ca.
    Posts
    295
    +1
    7
    Looks like good ol JB weld....sweet

  7. #7
    RustySeaRustyDoo's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Chesapeake Bay-Pasadena, MD
    Posts
    1,788
    I think Kinch is using a new screen name...Green Monster.

  8. #8

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Salinas CA
    Posts
    451
    So guess what else I found out. My ski from day one would never turn more than 7400 RPM`s at 63 MPH. After my little fuel pimp fix I hit 8100 RPM at 69 MPH.. This was probably broken when it was built. This frigging ski runs like it should now. So all you guy`s picking on my money saving fix....

  9. #9

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Salinas CA
    Posts
    451

    Thumbs up

    I had to bring this post back up for info purposes to try and help another member
    Last edited by Big Red Monster; 12-02-2006 at 02:54 PM.

  10. #10
    Moderator RX951's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    League City, Texas
    Posts
    16,066
    +1
    23
    Excellent Job being intuitive and fixing the problem

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. cant go passed 10mph please help ski only comes to life after hitting wave
    By jacobcervino in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 07-14-2013, 06:38 PM
  2. ski just shut off after wave jump
    By jetdave56 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 09-06-2009, 10:33 AM
  3. my ski runs like a turd
    By rwells173 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 9
    Last Post: 07-07-2009, 06:17 AM
  4. How are your skis running with this heat wave?
    By RXP-REX in forum Open Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 06-24-2009, 08:31 PM
  5. both skis running like crap!!!!!
    By hotrod_sxty8 in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 3
    Last Post: 05-28-2007, 07:57 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •