Results 1 to 7 of 7

Thread: bogging badly

  1. #1
    traderdoc's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Near Lake Hartwell, GA
    Posts
    68

    bogging badly

    I have a 2005 GP1300 with 84 hours. New pistons and rings, #3 cylinder, premix, and a new D-plate.

    Compression is 120 in all 3 cylinders.

    I was going sell it and when someone came out to see it the ski (on trailor) was bogging badly. I noticed it a little bit on the lake 2 weeks ago. It runs very well at high speed.. From idle it has a 1 or 2 second delay and then takes off. Today on trailor it was bogging badly and started to smoke quite a bit.

    Any ideas would be greatly appreciated.

    kevin


  2. #2
    I dont know if this apply to your engine but it does sound like it. Go to the How to section and look in the GPR\XLT Carb Accelerator pump removal .

  3. #3
    traderdoc's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Near Lake Hartwell, GA
    Posts
    68
    Thanks....I don't have carbs but I will check out the How to section

  4. #4
    Altezza01's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Destin, FL
    Posts
    1,527
    +1
    13
    it could be the same problem i'm having......bad gas. i asked my friend who is a mechanic at yamaha and he said it's bad gas.

  5. #5
    Happily Self-Employed WFO's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    12,801
    +1
    450
    also they all bog on the trailer

  6. #6
    traderdoc's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Near Lake Hartwell, GA
    Posts
    68
    I was having some problems in the water as well although not nearly as bad.

    From idle when I hit the throttle there would be a short delay and then take off like crazy. This wouldn't happen every time but enough to know it wasn't quite right.

  7. #7
    Mike xsockguyx's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    NJ
    Posts
    1,744
    +1
    2
    I had a slight bog after I installed my d-plate a few years back. I got an EFI controller and it went away.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 95 wv700 bogs bad, wont plane unless I turn fuel off for a brief second.
    By airbats801 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 3
    Last Post: 09-09-2016, 07:09 AM
  2. New to me 2001 Yamaha XL800 Bogging Bad
    By pegleg59 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 3
    Last Post: 11-06-2015, 06:38 PM
  3. Bogging SL750 - are bad reeds a viable reason?
    By Oshawapilot in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 05-06-2013, 07:23 AM
  4. 08 GP1300 has bad low end bog
    By 99will273 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 11
    Last Post: 07-06-2010, 10:07 PM
  5. 2007 ultra 250 bogging bad
    By GraniteMan in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 11
    Last Post: 07-27-2008, 07:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •