Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: brain fart

  1. #1

    brain fart

    today i pulled the pump....swapped the prop...greased the bearing and loaded the cone.

    When I re-installed the pump...it was a little snug....tougher than usual to put on the shaft. It went finally and I reasembled the rest. Fired it up and....no.

    2-300rpm and dead...second try...same thing...shorter though...third time...nothing. Sounded like it was in a bind.

    Took everything off and inspected the pump. Everything looked good. Shaft looked good. I'd had the nose cone on this prop and I figured...I dunno. Anyway...after reassembly......I fired it up and she ran fine....sounded good too.



    What did I do?...and did I fck up something?


  2. #2
    81 views...and no one's experienced this?


  3. #3
    Nothin' better than Doo'in it! BigDaddyRXP's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Tampa Bay, FL
    Posts
    9,202
    +1
    673
    Must have been a very rare type of brain fart that you had ...

  4. #4
    speedskixp's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    venice fl.
    Posts
    8,117
    +1
    120
    Strange fart for sure. Sounds like you had the motor in a bind somehow. My guess would be that you somehow got the pump tightened down without the prop/shaft splines lined up. If this is the case it could damage the thrust bearing in the engine because of the pressure forcing the crank shaft forward. Pull your oil filter and inspect it for metal shavings. If it clean you are probably ok.

  5. #5
    and if I find metal shavings in there?

  6. #6
    speedskixp's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    venice fl.
    Posts
    8,117
    +1
    120
    Quote Originally Posted by VaRedneck View Post
    and if I find metal shavings in there?
    Post pics of what you find and we'll go from there.

  7. #7
    Nothin' better than Doo'in it! BigDaddyRXP's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Tampa Bay, FL
    Posts
    9,202
    +1
    673
    Quote Originally Posted by speedskixp View Post
    Post pics of what you find and we'll go from there.
    ...

  8. #8

    Join Date
    May 2005
    Location
    henderson, nv
    Posts
    125

    drive shaft

    maybe you pushed the driveshaft forward just a bit? The nose cone has that rubber O ring that fits snug around the driveshaft and maybe if it didn't all line up perfect it pushed it forward? Just a "brain fart guess"

  9. #9
    Thanks y'all....will do.

  10. #10
    all clean...




Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Brain Fart
    By gashog301 in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 0
    Last Post: 04-18-2012, 11:59 PM
  2. fuel line brain fart, HELP!
    By workaholic in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 20
    Last Post: 06-25-2008, 09:47 PM
  3. Brain Fart#$%^&*()
    By SPEEDJUICE in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 06-24-2007, 08:18 PM
  4. well jerry your brain can sleep
    By jetskibill9999 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 23
    Last Post: 04-17-2007, 03:41 PM
  5. Cold air intake questions for the brain trust........
    By SKR8PN in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 06-24-2005, 05:21 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •