Results 1 to 10 of 10
  1. #1

    Join Date
    May 2010
    Location
    McHenry, IL
    Posts
    20

    04 msx150 no spark

    I have an 04 MSX 150 with a crank no start, i have no spark, battery is new and fully charged to eliminate voltage concerns, is also switched the lanyard switch from my other one and still no spark, also switched plugs. Where to start?? How do I get a service manual?

    Also what is the scan tool called? or is it special software?


  2. #2
    Team RTYD burton9010's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Sacramento CA
    Posts
    290
    You might want to check your fuses first and make sure there good. I have the manual but I am having trouble trying to post it. Its on this site somewhere just do a search for it.

  3. #3
    Kosh's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Australia
    Posts
    1,483
    +1
    83
    Any recent history to give us a start or has it been going well and just failed?
    Check all your earth leads to the intake manifold bolt, make sure all are still attached to their lugs.

    Does your fuel pump run when you hit the stater button?

    So many question

  4. #4

    Join Date
    May 2010
    Location
    McHenry, IL
    Posts
    20
    I aquired 2 04 MSX 150's from friend at the end of last year the blue one ran adn the red one ran but was in limp mode. We are talking about the blue one.

    Where are the fuses?

  5. #5

    Join Date
    May 2010
    Location
    McHenry, IL
    Posts
    20
    found and checked all fuses all OKnalso compared them to other 04 msx 150 all the same because some have no power on either side with key on(lanyard in)

    found and down loaded manual

  6. #6

    Join Date
    May 2010
    Location
    McHenry, IL
    Posts
    20
    taking them to dealer for diagnosis wish me luck

    have 2 ski's both have issues both 04 MSX 150's with 35 hours that ran last summer

    1. Crank no start-

    2. Runs but wont go over 2600 rpm and check eng light on

    i will keep you all posted on findings

  7. #7
    Ctek's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Chi-town
    Posts
    135

    MSX require special software/cable to read codes

    Unfortunately Polaris has held on tight to the service software necesary to read the MSX electronics.

    It is call Digital Wrench

    You need to take it to a dealer to read the codes. K477 posted a 'poor man's' way to read some codes awhile back for some models but I think that was for his Virage.

    Good luck

  8. #8

    Just fyi

    The dealer probably wont tell you this but I would bet my 110-150 the one that only does 2600 has a bad turbo..

  9. #9

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Chattanooga,Tn
    Posts
    8

    msx 150

    i have a msx 150 and as soon as it starts it shoots oil out of the cyclone. can anyone tell me why it is doing that?

  10. #10
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,601
    +1
    1,277
    Quote Originally Posted by sport29 View Post
    i have a msx 150 and as soon as it starts it shoots oil out of the cyclone.

    can anyone tell me why it is doing that?
    I think this has been covered in some other threads.

    Use the Search feature, should be find the info

    Also, it works better if you create your own separate/new thread for questions unrelated to the current thread.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 04 virage 800 died on river no spark or fuel pressure
    By jimmyg in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 1
    Last Post: 04-20-2016, 01:03 AM
  2. 04 polaris pwc freedom no spark
    By gonguam in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 10-20-2011, 11:22 AM
  3. 04 Sportster 155hp turnsover but no spark?
    By joewharton2 in forum Sea Doo Sport Boats
    Replies: 4
    Last Post: 02-19-2011, 02:32 PM
  4. 04 4tec 155hp cranks but no spark
    By joewharton2 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 02-17-2011, 09:31 PM
  5. 04 MSX140 is getting no spark
    By I Ride Naked in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 1
    Last Post: 05-14-2007, 06:28 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •