Results 1 to 9 of 9
  1. #1

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Greece
    Posts
    10

    Ultra 250x, Low boost & rpm.

    ..After 50h service my kawi has lost acceleration and top speed(55mph)!! It can not reach more than 7-8psi in the boost meter and it has dificulty to overtake 7300rpm!!
    In the service I change sparks, oil, oil filter, sc belt andsc oil and I installed skat-trak 13/19 and r&d anti-cavitation cone.
    My kawi has installed riva plate, free air-filter, free exhaust & sponsons, tbm scoop, r&d anti-cavitation cone, and impeller skat-trak 13/19.
    Does anyone have any idea, where is the problem?
    Thnx..


  2. #2
    GODOSIDIS's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Greece
    Posts
    735
    Skat sucks.
    Check belt , block BOV and go back to stock prop.

  3. #3
    Moderator DrewNJ's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Marlton, NJ
    Posts
    3,716
    +1
    1
    and check all your clamps for either a boost leak or an exhaust leak

  4. #4

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Greece
    Posts
    10
    Thnx,
    My kawi is 2008 model so the bov are blocked. Why did you say to install back the stock impeller?
    Maybe when I was spraying corossive protective lube in my engine, some of it was spraying on the belt.
    I don't know how can I explain boost & rpm lost, but anyway I will check what you told me!

  5. #5
    Formerly Ultra250 TN Aquaholic6801's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Old Hickory,Tn
    Posts
    5,446
    +1
    650
    Check the oil level too, Im sure they over filled it...............

    The BOV isnt blocked on a stock 2008.............

  6. #6
    Kiwi Racer's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    NewZealand
    Posts
    290
    Sounds like a leaking Blow off valve or loose hose clamps.
    Kawi motors dont like to be over filled with oil , as they cant breath .

  7. #7
    Kiwi Racer's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    NewZealand
    Posts
    290
    And another thing the oil can go right thru to your intercooler and block it up if your engine is to Full of oil,, gets blown out thru breather into air box and thru supercharger and now you have a blocked up intercooler.

  8. #8
    nicjak's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Warragul, Downunder
    Posts
    7,794
    +1
    625
    haven't experimented with props, may be to steep for the motor to turn

  9. #9

    Join Date
    May 2007
    Location
    Orange County, CA
    Posts
    201
    Quote Originally Posted by nicjak View Post
    haven't experimented with props, may be to steep for the motor to turn
    Yeah, most say that the stock prop is the best. What most people do is send it to Impros and have it reworked. It is cheaper and people have gotten good results from Impros.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2007 Kawasaki Ultra 250x No boost and Low RPM
    By zthuner in forum Kawasaki How To & FAQs
    Replies: 5
    Last Post: 10-03-2016, 11:59 AM
  2. Ultra 250x low rpm, 10psi, 56mph
    By merlinbasenji in forum Kawasaki How To & FAQs
    Replies: 23
    Last Post: 06-13-2016, 03:15 PM
  3. ultra 250x full boost but only reaching 6400 rpms max! HELP
    By rich7079 in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 07-27-2014, 10:08 AM
  4. 2007 Kawasaki Ultra 250X low rpm
    By saynotospam in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 08-10-2011, 09:57 PM
  5. Ultra 250x low rpm
    By strok-n in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 6
    Last Post: 07-10-2011, 08:14 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •