Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 23
  1. #1
    seadoo98gsxlimited's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    glen burnie
    Posts
    8

    top speed problems

    hey everyone i just got a few mods on my ski flame arestors new jet kits and timing advanced but my top speed has gone down what do you think that my problem could be before the mods my speed was about 61 to 62 mph and now it is 54 mph on gps .i also need to know if my ski has a wear ring too i am kinda new to all of this stuff . oh and my ski is a 98 gsx limited thanks for the help everyone


  2. #2
    RustySeaRustyDoo's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Chesapeake Bay-Pasadena, MD
    Posts
    1,788
    I can vouch for this I was on this ski and Im curious on this myself. I dont know much about the 2 stroke but I did do a GPS run on this ski and the low end seems a little rough but once it goes it seems to run strong but only tops out at 54.0 His Dad has an Identical ski with the same mods. We didnt get a GPS run on his ski but he was definitely pulling away.

  3. #3
    RustySeaRustyDoo's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Chesapeake Bay-Pasadena, MD
    Posts
    1,788
    Doug,
    Did you check to see if you had sucked anything up or if anything was wrapped around the driveshaft?

  4. #4
    GTXX's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    NW, GA
    Posts
    1,776
    You are running 91-93 octane aren't you? it's needed since you said the timing is advanced or it will detonate and eat a piston.

  5. #5
    daverxp4's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    montreal,canada
    Posts
    1,323
    and yes you do have a wear ring. also the 130hp engine should give you a stock speed of around 62 mph.
    did you suck up any rocks or debris?if yes it might have dammaged the wear ring and prop.

  6. #6
    seadoo98gsxlimited's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    glen burnie
    Posts
    8
    yes i am running 93 octane gas , i have sucked up rocks before but have not checked to see how bad that it is

  7. #7
    seadoo98gsxlimited's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    glen burnie
    Posts
    8
    you think that it would throw my top speed of that muck with the wear ring messed up or the impellor?

  8. #8
    GTXX's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    NW, GA
    Posts
    1,776
    Quote Originally Posted by seadoo98gsxlimited
    you think that it would throw my top speed of that muck with the wear ring messed up or the impellor?
    uh, yes.

  9. #9
    canuck's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    The wet left coast.
    Posts
    1,093
    +1
    108
    What RPM are your spinning ?

    Have you checked the rave valves ?

  10. #10
    RustySeaRustyDoo's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Chesapeake Bay-Pasadena, MD
    Posts
    1,788
    I think he was running like 6450.

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. top speed problem?
    By chuckbatts in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 18
    Last Post: 06-16-2011, 08:57 PM
  2. 2008 RXTX Top Speed Problem
    By nello in forum 4-Tec Performance
    Replies: 11
    Last Post: 09-14-2010, 06:15 AM
  3. Steering and top speed problems 2010 RXT-X 260
    By zone 5 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 48
    Last Post: 08-21-2010, 06:38 PM
  4. Top Speed Problem
    By Diablo in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 06-20-2010, 03:59 AM
  5. rxt 215 2008 top speed problem
    By thomas loh in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 04-24-2010, 09:03 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •