Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Beerme's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Hurricane Ally aka Polk county, Auburndale Florida.
    Posts
    69

    95 Waveventure 700 Starter Question

    Hi all, I just picked up a 95 Waveventure 700 yesterday. But I don't know much about this ski. I put a battery in it and hit the starter button, I can hear the relay inside the "blackbox" click and that is it. The starter doesn't engage, I removed the plugs and spun the coupler by hand so I don't think the motor is seized. So my next step would be to test for voltage at the starter and there is my question, how?

    My guess is I will have to remove the muffler to gain access, but is there a way to check voltage or even jump the starter just to see if it will engage?

    Thanks in advance,


  2. #2

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Panama City, Florida, United States
    Posts
    1
    I am having the same issue with mine now. Was is the starter or the relay?

  3. #3
    I just replaced the starter in my 94 raider this winter so I know what you're going through. I just took off the exhaust manifold and unbolted the starter, then you can take it to almost any auto store and have them bench test it. Mine didn't do a thing so it was dead. Not sure if this helps but I think that either way you're stuck taking off the exhaust manifold.

  4. #4
    you can get the starter off by reaching under the pipe. get a test light touch the stud on the starter hit the start sw. if the light lights sol. and wires are good ck. for loose conntion. you can run a wire down to the stud on the starter and to the batt. if it cranks starter is good.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 95 WaveVenture 700 Electrical Issue, STUMPED
    By cpaletto in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 07-13-2016, 06:57 PM
  2. 95 Waveventure 700 CDI resistance numbers
    By dixiebuyer in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 4
    Last Post: 08-18-2013, 01:16 PM
  3. Question about oil tank when blocking off oil pump on '95 waveraider 700
    By nothingsleft in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 3
    Last Post: 07-09-2012, 01:16 PM
  4. 95 SLT 700 water leak
    By sstatas in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 18
    Last Post: 04-12-2008, 01:51 PM
  5. Starter Question XP800
    By OsideBill in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 11-05-2006, 10:57 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •