Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    starting trouble 96 xp

    well the ignition box was filled wit water and i did not know it and it sat that way for a couple days. I cleaned all the connections and everything is fine but when i hit the switch, nothing. If i put a wire across the top of the solenoid it fires right up. any ideas?


  2. #2

  3. #3
    xpfreak's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    phenix city alabama
    Posts
    28
    mechanic taught me to take a ruber mallet or somthing soft and hit around that solanoid a couple time , because it gets stuck open or closed alot of the time!!

  4. #4
    96XPSS's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Warner Robins, GA Home of the 2007 All-Star Little League World Champions!
    Posts
    4,361
    Quote Originally Posted by xpfreak View Post
    mechanic taught me to take a ruber mallet or somthing soft and hit around that solanoid a couple time , because it gets stuck open or closed alot of the time!!
    Yes, but once submerged it's junk. Go buy a new one.

  5. #5
    Newb : ( JJLee138's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Indianapolis
    Posts
    64
    Quote Originally Posted by 96XPSS View Post
    Yes, but once submerged it's junk. Go buy a new one.
    When I 1st bought my ski I didn't know that the previous owner had JB welded a hole in the bung on the exhaust pipe and that damn thing came loose on my 1st run and filled the hull full of water. Being my 1st ski I was a complete rookie and just drained it out and put it away. Coupe weeks later I found out that the rear elec box was full to the top with water. I sucked it all out, let it dry, scrubbed off all the corosion and it's been running perfect for 3 seasons now after being submerged for about 2 weeks lol

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 96 XP starting trouble-runs great
    By xparman in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 4
    Last Post: 08-11-2008, 02:17 PM
  2. 96 xp starting problem
    By juggaloXPracer in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 1
    Last Post: 07-12-2008, 04:12 AM
  3. update 96 xp starts then stalls
    By skirtchaser in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 25
    Last Post: 05-26-2008, 08:05 PM
  4. Replies: 50
    Last Post: 05-25-2008, 11:51 AM
  5. 96 XP 800 starts then stalls.
    By skirtchaser in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 12
    Last Post: 04-18-2008, 01:28 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •