Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    SLT700 Impeller came loose

    I was out last weekend for the first time this season. I had a vibration and then some noise from the jetpump. I nursed it back to shore and about 20 feet from the dock it stalled. I did not try to restart it. When I got back home I pulled the pump out and found the impeller came loose. I replaced all the bearings and seals and did about 100 hours of riding last year. The last ride of the season I sucked up what looked like a heavy duty 6 pack holder. I pulled the pump out to get it out and winterized and did not ride again until this past weekend. Could the 6 pack holder from last year have caused my problem this year or is there something elese I should look for. I have a spare pump so I did not take the old one apart yet. After I swapped parts the ski ran great.
    Thanks


  2. #2
    ph2ocraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Campbell, Ca.
    Posts
    14,100
    +1
    105
    Sure will, they make great removel tools. If you have an impeller gauge you can verify the impeller is or is not bent.

  3. #3
    Thanks for the quick response. I put the same impeller back in so I think that is okay. I was always under the assumtion that the impeller could not come loose because the direction it spins. Guess that was wrong. Thanks again.

  4. #4
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,575
    +1
    1,272
    Quote Originally Posted by dyemondav View Post
    ...I was always under the assumption that the impeller could not come loose because the direction it spins.

    Guess that was wrong...
    The impeller is supposed to be torqued on to the stator stub shaft at 100 ft-lbs. It is important that it be properly torqued.

  5. #5
    ph2ocraft's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Campbell, Ca.
    Posts
    14,100
    +1
    105
    Quote Originally Posted by dyemondav View Post
    Thanks for the quick response. I put the same impeller back in so I think that is okay. I was always under the assumtion that the impeller could not come loose because the direction it spins. Guess that was wrong. Thanks again.
    It is odd but I've seen it happen more than once.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ZXI 1100 impeller came loose help !!
    By [email protected] in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 3
    Last Post: 09-25-2012, 04:18 PM
  2. Pulse Nipple Came loose.
    By Mighty Mouse in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 1
    Last Post: 04-18-2011, 10:02 PM
  3. warning to all, screw came loose and oil eveywhere
    By masta2000 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 9
    Last Post: 04-23-2010, 09:16 PM
  4. Impeller coming loose PLEASE HELP!!
    By Myself in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 10-13-2008, 07:04 PM
  5. Clamp came loose on Carbon seal/driveshaft boot
    By NoMo-xp4me in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 05-03-2007, 12:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •