Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    Live Fast wave15stx's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    new jersey
    Posts
    2,214
    +1
    32

    pet tach hookup is this ok?

    this is how i hooked it up is this ok im asking because my rpms are higher then i thought they would be main mods r a r2 reflash riva intercooler b1 wheel 13/23 tach showed 8480
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	P5231382.JPG 
Views:	104 
Size:	79.0 KB 
ID:	189842   Click image for larger version. 

Name:	P5231383.JPG 
Views:	81 
Size:	80.7 KB 
ID:	189843  


  2. #2
    Awamori's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Okinawa Japan
    Posts
    275
    +1
    1
    I'm pretty sure they either pick up a signal or don't. Give us some other numbers.
    Boost=
    GPS=
    Those two will help better answer what you're seeing.

  3. #3
    gmoeller's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Hermosa Beach, Calif
    Posts
    1,450
    +1
    9
    Quote Originally Posted by wave15stx View Post
    this is how i hooked it up is this ok im asking because my rpms are higher then i thought they would be main mods r a r2 reflash riva intercooler b1 wheel 13/23 tach showed 8480
    Sounds about right - all things considered. I think I'm running around a 13/24 and I have seen as high as 8540 continuous (see level, Dry heat/Desert conditions, 75-80 air, low 70's' water. At 1600 ft elevation, I was only running 8240.

  4. #4
    Live Fast wave15stx's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    new jersey
    Posts
    2,214
    +1
    32
    Quote Originally Posted by gmoeller View Post
    Sounds about right - all things considered. I think I'm running around a 13/24 and I have seen as high as 8540 continuous (see level, Dry heat/Desert conditions, 75-80 air, low 70's' water. At 1600 ft elevation, I was only running 8240.
    cool i didnt think i would be turning that much rpm with a 13/23 but its probably actually a 13/22 judging by the rpms and i no most of the time they are off

  5. #5
    gordon lasiter #328's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    katy, texas , United States
    Posts
    1,647
    +1
    28
    Quote Originally Posted by wave15stx View Post
    this is how i hooked it up is this ok im asking because my rpms are higher then i thought they would be main mods r a r2 reflash riva intercooler b1 wheel 13/23 tach showed 8480
    what kind od bov is that on your riva ic?
    mine is wrapped around the coil under the bolt mounts and wrapped with elec. tape. as long as you are getting a reading you should be good to go.
    nice rpms too.
    i would be willing to bet that the impeller is not a 13/23. probably a 13/22.
    do you still have the oem pump?
    if so, how is the cavitation?
    do you have actual top speed numbers too?
    and what is your boost and afr?

  6. #6
    Live Fast wave15stx's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    new jersey
    Posts
    2,214
    +1
    32
    Quote Originally Posted by gordon lasiter #328 View Post
    what kind od bov is that on your riva ic?
    mine is wrapped around the coil under the bolt mounts and wrapped with elec. tape. as long as you are getting a reading you should be good to go.
    nice rpms too.
    i would be willing to bet that the impeller is not a 13/23. probably a 13/22.
    do you still have the oem pump?
    if so, how is the cavitation?
    do you have actual top speed numbers too?
    and what is your boost and afr?
    oem pump havent hit it hard down bottom yet but it pulls strong mid to top i had some problems so i havent got speed numbers yet and my boost gauge isnt working but once its dialed in i will let u no

  7. #7
    Addicted Member 5001craig's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Northeast Indiana
    Posts
    2,924
    +1
    11
    Wow. That seems a bit different than the PET instructions say to do it.

    I think the way of installing the "antennae" is fairly forgiving.

  8. #8
    Live Fast wave15stx's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    new jersey
    Posts
    2,214
    +1
    32
    Quote Originally Posted by 5001craig View Post
    Wow. That seems a bit different than the PET instructions say to do it.

    I think the way of installing the "antennae" is fairly forgiving.

    how did u hook up urs?

  9. #9
    Addicted Member 5001craig's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Northeast Indiana
    Posts
    2,924
    +1
    11
    I just checked and don't have any pics of it.

    After meticulously wrapping the lead or antennae around the spark plug boot--outside the head but below the coil--the RPM's were reading in the 200 range at idle. So I re-wrapped it and this time not so neatly but with more wraps. Went through the different settings for the different types of motors and made sure (thought?) I had the correct setting for 4 stroke 4 cylinder. Still read 200 at idle.

    So I put her in the water anyway and after playing on my lake for a while, I went to the other all-sports lake and to get there I had to go through a 10 mph lake. With cruise control set there is nothing to do so I started trying each of the different modes and wala! I found one that worked.

  10. #10
    Live Fast wave15stx's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    new jersey
    Posts
    2,214
    +1
    32
    i just rewrapped mine i did one full wrap around the bottom and more wraps around the coil nice and tight

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Son tried using RXP as gravel crusher, is this ok to run?
    By mstennes in forum 4-Tec Performance
    Replies: 16
    Last Post: 07-06-2010, 08:57 AM
  2. is this ok?
    By gsxr800 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 03-29-2010, 07:25 PM
  3. LOOK 951 issue! Is this OK? Cases!
    By Water4fire in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 36
    Last Post: 05-06-2007, 06:23 PM
  4. Is this ok...?
    By GeoRXT in forum 4-Tec Performance
    Replies: 13
    Last Post: 05-23-2006, 10:44 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •