Page 1 of 5 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 45
  1. #1
    warm weather 24/7 melloyellow-RXP's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    mia305
    Posts
    88

    Arrow help! :( not passing 50

    hello i am new to the forum i am having problems my ski does not pass 50 and has a very slow pick up i feel like i am driving with the learners key it revs high but the speed is not adding up to the rpms. please key in if you have any thoughts of what it is the only mod i have is the metal washers in the super charger the ski has 68 hours thanks everyone


  2. #2
    loopierxp's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Houma, Louisiana
    Posts
    141
    Welcome to the forum. How many rpms are you turning at 50mph and does it sound like you are cavitating at all?

  3. #3
    warm weather 24/7 melloyellow-RXP's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    mia305
    Posts
    88
    Quote Originally Posted by loopierxp View Post
    Welcome to the forum. How many rpms are you turning at 50mph and does it sound like you are cavitating at all?
    it kinda bogs a little before 50 and exacty how would you describe cavitating and 7800

  4. #4
    loopierxp's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Houma, Louisiana
    Posts
    141
    By cavitating, I mean does it sound like the impeller is catching alot of air. I am not sure what rpms you should be running at 50 but I think those rpms are a little low for WOT. You should be more around the 8000 range. Stay tuned. Im sure someone with a little more knowledge will come up with a few more ideas.

  5. #5
    warm weather 24/7 melloyellow-RXP's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    mia305
    Posts
    88

    Thumbs up

    No cavitation by anymeans, like I said it feels just like the learner key it has slow take off and low top speed. Thank you loopie

  6. #6
    DallasGV's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    168
    +1
    1
    Welcome to the forum.

    In order to help figure out what's going on with your ski, try to post up some more info. You say everything is stock except for the washers but also let everyone know if this is the first time out this year (after winterizing and if you added stabil) and if you've changed the plugs or any other routine maintenance. Also, if you can take pics of your impeller (intake and nozzle side) and let us know if you see knicks, dings, etc. in the blades and also make note of the gap between the blades and the wear ring.

    IMO you should first make sure you have fresh gas and change the plugs. If you try those two and still have a problem come back to the forum and give us as much info as possible.

  7. #7
    warm weather 24/7 melloyellow-RXP's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    mia305
    Posts
    88
    Just had new plugs at 63 hours I'm at 68 now has not been winterized but I'm going to change the plugs just in case

  8. #8
    warm weather 24/7 melloyellow-RXP's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    mia305
    Posts
    88
    What is the plug I can find at autoparts store they can't find the rxp spark plug there does anyone know the size or part number

  9. #9
    loopierxp's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Houma, Louisiana
    Posts
    141
    The NGK part # is DCPR8E.

  10. #10
    loopierxp's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Houma, Louisiana
    Posts
    141
    I am guessing your ski is an rxp according to your user name. Is the ski supercharged or N/A

Page 1 of 5 1 2 3 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Steering HELP! Not going straight!!!
    By fatrat in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 08-07-2010, 03:48 PM
  2. Help..not right after rebuild
    By traderdoc in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 1
    Last Post: 09-27-2009, 02:59 PM
  3. Vts help... not working
    By CarFanatic in forum 4-Tec Performance
    Replies: 19
    Last Post: 06-13-2009, 10:35 AM
  4. GREAT Deal...Should not pass this up!
    By Small Paul in forum Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 04-16-2009, 02:28 PM
  5. HELP - Not a good day on the lake...
    By lmiranda in forum 4-Tec Performance
    Replies: 21
    Last Post: 10-14-2008, 11:32 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •