Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    Weird Engine Problem -- Bad gasket?

    The cooling system on my 2000 Ultra 150 clogged and I ran it a little to hot. Compression is ok (115,115,120) and I put new plugs in. However, it smokes a lot from the engine bay (right around the cyls) and just seams to not run smoothly (poor idle).

    It ran fine before this, so I highly doubt its a carb issue. Could it be an exhust gasket?

    Thanks!!


  2. #2
    pokechop2006's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    summerville sc
    Posts
    223
    check to make sure the exhaust hose hasnt come off the stinger section.

  3. #3
    Quote Originally Posted by pokechop2006 View Post
    check to make sure the exhaust hose hasnt come off the stinger section.
    I hate to be rude, but what hose are you talking about?

    A lot of smoke still comes from the tail pipe also. It takes a good 30 secconds before the engine bay starts to smoke. Also- would an exhust leak cause the engine to run poorly?

  4. #4
    btldigger's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    lebanon tn.
    Posts
    1,641
    You may have burned an exhaust hose between the exhaust pipe nd the water box. If it has a hole in it you will have exhaust leaking into the engine bay. That will choke the engine down. The other possibility is that the overheat damaged a piston shirt and it broke then the crank shoves the piece of skirt through the bottom engine case. Feel arround the bottom of the engine and be sure you dont have a hole out the bottom case.

  5. #5
    Both you guys were right on! A exhust pipe popped off right before the tail pipe. I would have never guessed that, because the smoke really really looked like it was coming from a different area.

    Its running great now and no longer smoking.

    Thanks for your help!!!

  6. #6
    btldigger's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    lebanon tn.
    Posts
    1,641
    Yep been there done that! I have burned couplers and had them blow off. That gets real exiting when your turnning 7900 rpm with the seat off

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2002 gtx 4tec Check Engine problem.
    By kabab in forum 4-Tec Performance
    Replies: 11
    Last Post: 04-28-2009, 03:30 AM
  2. '98 speedster 16' engine problem
    By trishark in forum Sea Doo Sport Boats
    Replies: 0
    Last Post: 07-09-2007, 12:35 PM
  3. Weird Gauge Problem
    By '02GPRider in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 04-09-2007, 11:38 AM
  4. Engine Problem, top speed RPM lost
    By BlackHawk in forum 4-Tec Performance
    Replies: 11
    Last Post: 08-30-2006, 01:34 PM
  5. 02 GP 1200 engine problems
    By ADAMBOMB in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 8
    Last Post: 06-23-2006, 12:22 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •